"Ambiția mea era să fiu celebru. Să fiu celebru ca un învins? Nu. Să fiu celebru pentru că am făcut o impresie, pentru a face lucruri pe care lumea nu a spus că nu le pot face."
Acestea sunt cuvintele lui „Rockin” Robin Deakin, un luptător care a avut cândva renumele de „Cel mai slab boxer al Marii Britanii”. Deakin a atins faima și a fsot cunoscut în întreaga lume după ce a pierdut 51 de lupte consecutive în timpul carierei sale profesioniste. Dar acea serie incredibilă fără victorii nu spune întreaga poveste a unui luptător hotărât, care a depășit încercări uriașe pentru a ajunge chiar și între profesioniști.
Născut cu talipes equinovarus, sau picior strâmb, așa cum este mai bine cunoscut, Deakin a suferit mai mult de 40 de operații când era tânăr și nu a putut să meargă fără ajutor până la vârsta de șase ani.
Box
Tyson Fury nu se mai duelează cu Anthony Joshua! Anunțul campion mondial WBC
27/09/2022 LA 13:07
În efortul de a-și îmbunătăți mobilitatea, Deakin a fost dus la box încă din copilărie - începutul unei călătorii lungi și unice în acest sport. „Am fost dus la sală la puțin peste șase ani, a spus Deakin pentru SPORTbible. „Obișnuiam să stau în scaunul meu cu rotile, împingând și alte lucruri, iar antrenorii spuneau lucruri de genul „Ar putea fi destul de bun, dacă ar putea merge. "Până la urmă am început să merg, făcând pași mici. Obișnuiam să merg la box pentru a încerca să-mi întăresc picioarele. Am constatat că a ajutat, și cu încrederea mea. Tocmai am început să devin din ce în ce mai puternic. Boxul a ajutat foarte mult. „Mi-a dat încredere să fiu eu însumi. În loc să fiu un copil timid care obișnuia să fie agresat a fost frumos să fiu eu însumi și să am încredere să fac asta.
Pe măsură ce a avansat în vârstă, starea lui Deakin s-a îmbunătățit și în cele din urmă a reușit să concureze în competiții de amatori, ajungând în semifinale la Campionatele ABA și, de asemenea, să ia o medalie de argint la Cupa Limassol din Cipru.
https://i.eurosport.com/2022/09/11/3451522.jpg
După o carieră de amatori de 76 de lupte, Deakin și-a făcut în sfârșit debutul profesionist în 2006 – învingându-l pe Shaun Walton la puncte la istorica York Hall din Londra.
Dar o înfrângere în fața lui Eduards Krauklis într-o a doua luptă aranjată în grabă la Wembley Arena în anul următor a declanșat o succesiune remarcabilă de înfrângeri pentru Deakin, care și-a câștigat reputația de "învinsul de serviciu" al boxului.
Seria, care a durat nouă ani incredibili, a inclus înfrângeri în fața viitorilor campioni Anthony Crolla și Stephen Smith, precum și numeroase înfrângeri în fața adversarilor de același nivel.
Explicându-și decizia de a-și continua cariera profesională chiar și după atâtea înfrângeri, Deakin a spus: „Eram dependent de durere. Sună prostesc, dar iubesc lucrurile pe care oamenii le evită. Iubesc durerea, îmi place să fiu pe teritoriul necunoscut! Nu m-a deranjat să câștig și să pierd. "De câte ori am boxat mai bine, a apărut un adverdsar mai bun"
Punctul culminant al carierei sale a venit în 2014, când a fost deposedat de licența de a lupta de către British Boxing Board of Control din cauza preocupărilor pentru siguranța lui.
https://i.eurosport.com/2022/09/11/3451523.jpg

Deakin a reușit să revină

Englezul a reușit să continue acest sport după ce a obținut un permis german de a boxa. Perseverența sa și-a dat în sfârșit roade în 2015, când a câștigat a doua sa victorie, învingându-l pe luptătorul leton Deniss Kornilovs. Întâmplător, sau nu, în același loc în care și-a făcut debutul profesionist de succes cu nouă ani mai devreme.
„A fost emoționant... Am plâns în ring, a spus Deakin.
"Nu sunt sigur dacă a fost fericire, cred că a fost mai degrabă o ușurare. A fost o greutate de pe umerii mei." El i-a atribuit parțial victoria fostului campion britanic la categoria welter Michael Jennings, care l-a ajutat să-l antreneze pe Deakin pentru luptă și chiar l-a găzduit în propria sa casă după ce s-a trezit fără adăpost. „Michael este unul dintre cei mai apropiați prieteni ai mei în box”, a adăugat Deakin, care i-a mulțumit și fratelui lui Jennings, Dave, pentru sprijinul acordat în acea perioadă. "Am locuit la Michael acasă. Oamenii nu știu asta, dar de fapt eram fără adăpost, nu aveam unde să locuiesc. Am locuit în casa lui Michael vreo patru luni, locuind în sala lui de cinema. Antrenându-mă în fiecare zi. „A fost o nebunie pentru că atunci când am câștigat, victoria mea a fost virală în toată lumea. Floyd Mayweather și Mike Tyson au împărtășit povestea dizabilității mele. A fost uriaș. Le mulțumesc lui Michael și Dave pentru că m-au ajutat atunci.” În cele din urmă, Deakin și-a pus mănușile în cui în 2018, terminând cariera de box profesionist cu doar două victorii din cele 55 de meciuri. Dar încă nu terminase cu lupta.
Mai târziu, s-a mutat în lumea neiertătoare a boxului fără mănuși, recunoscând că inițial și-a folosit luptele ca o modalitate de a se auto-răni după ce s-a luptat cu depresia.
„Nu am vrut să fiu aici, a explicat Deakin.
"Nu aveam un loc stabil unde să locuiesc, să stau în hoteluri... motiv pentru care m-am bătut atât de mult, așa că am avut unde să stau câteva zile.” După ce a câștigat o remiză și trei înfrângeri în primele patru lupte fărî mănuși, Deakin a ales să se îndepărteze de sport după ce și-a găsit fericirea și stabilitatea alături de partenerul său, Kristy. Dar a fost tentat să facă o revenire surpriză în această primăvară împotriva lui Ben Hatchett, care s-a încheiat cu gustul amar - dar familiar - al înfrângerii. „Am luptat pentru că aveam doi ani și jumătate și nu făcusem nimic și mi-am găsit fericirea”, a explicat Deakin. Chiar dacă ultima sa luptă s-a terminat cu o înfrângere, Deakin spune că este mândru de ceea ce a realizat în carieră. "Întotdeauna mi s-a spus că nu voi fi boxer de către profesorii de la școală din cauza dizabilității mele. Am vrut să le demonstrez oamenilor că poți face asta dacă îți pui mintea", a adăugat el.
Câștigam sau pierdeam nu-mi păsa, doar îmi plăcea să lupt.
Box
VIDEO | Mayweather a reușit un KO ca în vremurile bune cu japonezul Asakura! Urmează McGregor?
25/09/2022 LA 10:11
Box
Conor McGregor îl atacă pe Floyd Mayweather: "Minte când spune că face 100 de milioane de dolari"
24/09/2022 LA 14:25