Într-un interviu pentru ringtv.com, Atlas şi-a amintit de momentul în care l-a văzut prima oară pe Tyson, pugilist considerat de mulţi specialişti cel mai talentat din istorie. În prima zi în care a intrat în sala de box, Tyson a cerut permisiunea să se antreneze, iar Atlas şi legendarul Cus D'Amato i-a indicat să se lupte cu un profesionist de 27 de ani.
Probabil cei doi fuseseră deranjaţi de încrederea excesivă pe care o afişa Tyson şi au vrut să îi dea o lecţie.
"Cel mai pur talent dat de Dumnezeu în box. Avea 84 de kilograme, la 12 ani, fără pic de grăsime. În prima zi, l-am pus să se lupte cu bun luptător profesionist de 27 de ani. Oricine e în stare să doboare la 12 ani pugilişti cu cel puţin 10 ani de experienţă e un fenomen", a rememorat Teddy Atlas.
Box
Meciul Anthony Joshua - Tyson Fury, unul dintre cele mai aşteptate evenimente sportive în 2022
24/12/2021 LA 09:15

Marele regret în privinţa lui Tyson

Întrebat ce rol a avut în creşterea lui "Iron Mike", Atlas a vorbit despre tehnica de a boxa, pe care acesta a deprins-o însă foarte repede.
Totuşi, venerabilul antrenor e dezamăgit că, odată ce a ajuns celebru, Tyson nu a mai fost atât de interesat să se pregătească la nivel maxim, căzând pradă tentaţiilor. Probabil că o atitudine profesionistă, dublată de calităţile lui Mike, ar fi făcut din sportiv cel mai mare boxer din istorie.
"L-am învăţat tehnica, dar cu loviturile puternice s-a născut. Aşa ceva nu se poate antrena. Ceea ce m-a dezamăgit la el a fost voinţa, pentru că putea face mult mai multe. Bărbia sa nu a cedat loviturilor, dar voinţa nu a fost la fel de puternică", a mai spus antrenorul.
56 de meciuri a avut în cariera sa Mike Tyson, 50 dintre ele fiind victorii (44 prin KO).
Tyson a devenit în 1986, la 20 de ani, 4 luni şi 22 de zile, cel mai tânăr pugilist din istorie care cucereşte titlul mondial la categoria grea. Recordul său stă în picioare şi acum şi probabil cu greu va fi doborât vreodată.
Box
Youtuber-ul Jake Paul, K.O.-ul anului, cu Tyron Woodley: "Bat pe oricine, oriunde, oricând"
19/12/2021 LA 12:47
Box
Un campion național de box, cu arcada spartă după ce a fost lovit cu pumnul de un antrenor
11/12/2021 LA 07:11