În timp ce majoritatea sportivilor din toată lumea au condamnat atacul violent din ultimele zile al Rusiei, care a invadat Ucraina, bombardând mai multe orașe și făcând victime inclusiv în rândul civililor, Vladimir Putin și-a găsit și un susținător.
Alexander Povetkin a scris pe rețelele de socializare un mesaj în care a părut să apere acțiunile armatei ruse. Fostul boxer în vârstă de 42 de ani a postat o fotografie a sa în fața steagului Rusiei și a reluat mesajul transmis de președintele rus cu privire la "combaterea nazismului".
Povetkin a punctat că își dorește ca războiul să se încheie curând, dar a lăsat să se înțeleagă că vrea ca ucrainenii să cedeze sub asaltul rușilor, exprimându-și intenția de a lupta "împotriva paraziților".
Box
Scandal după ce Lăcrămioara Perijoc a pierdut finala mondială la box!
21/05/2022 LA 09:12
"'Există putere în adevăr.' Această celebră frază rostită de Serghei Bodrov reflectă esența a ceea ce se întâmplă în Ucraina. Am luptat pentru adevăr în toți acești ani, în timp ce slavii au fost exterminați în Donbas. De aceea, iau decizia de a apăra oamenii de rând, de a lupta împotriva nazismului, a paraziților indiferent cine ar fi ei. Fiecare război are un sfârșit. Sper că și asta se va termina în următoarele zile", a scris Alexander Povetkin, pe pagina său de Instagram.
Citește și:

Medvedev și Rublev îi cer lui Putin să înceteze războiul

La polul opus, Daniil Medvedev și Andrey Rublev au cerut în repetate rânduri încetarea războiului dintre Rusia și Ucraina. În ziua în care a devenit oficial numărul 1 mondial, Medvedev a ieșit în față cu un mesaj emoționant și puternic, al cărui destinatar este Vladimir Putin. Liderul ATP a cerut încetarea războiului și a făcut trimitere la copiii ucraineni cărora războiul le interzice posibilitatea de a visa și de a cunoaște frumusețea lumii din jur.
"Cred că vă amintiți cu toții discursul meu după finala de la Australian Open. Au fost doar gândurile mele și visele mele din copilărie. Astăzi vreau să vorbesc pentru fiecare copil din această lume. Toți au vise, viața abia începe, atât de multe lucruri noi și frumoase urmează: primii prieteni, primele momente și emoții memorabile. Tot ceea ce văd și simt li se întâmplă pentru prima dată. Prin urmare, cer pace, pace între țări. Copiii se nasc cu speranță, cred în tot ce îi înconjoară: în oameni, în dragoste, în siguranță și onestitate, în abilitățile lor. Să fim uniți pentru că copiii ar trebui să viseze", a scris Medvedev pe Instagram.
În plus, Andrey Rublev, care a câștigat turneul de la Dubai, a transmis și el un mesaj emoționant în contextul situației tensionate dintre Ucraina și Rusia. Tenismenul a scris pe camera video, după ce l-a învins pe Hubert Hurkacz în semifinale: "Fără război, vă rog!", iar imaginile au devenit virale pe rețelele de socializare, rusul câștigând simpatia celor care sunt împotriva acțiunilor din ultimele zile.
"În momentele astea realizezi cât de lipsit de importanță e meciul tău. Nu mai contează. Ce se petrece în lume e teribil. Realizezi cât de important e să ai liniște, cât de importantă e pacea și să îi respecți pe ceilalți indiferent de circumstanțe, să arăți unitate. Ar trebui să avem grijă de planeta asta și unii de ceilalți. Pentru mine asta e cel mai important.
Normal că am primit mesaje urâte pentru că sunt rus. Nu pot răspunde. Eu vreau doar pace. Chiar dacă vor arunca cu pietre în mine, eu voi răspunde cu pace. Asta îmi doresc. Nu vreau să fiu agresiv", a declarat Rublev, înainte de finala turneului ATP 500 de la Dubai.
Box
Ionuţ "El Capo" Băluţă a câştigat centura WBC International la categoria supercocoş
21/05/2022 LA 05:07
Box
Vrea să îi pună pe ruși pe fugă, apoi să bată recordul lui Foreman. Anunțul lui Vladimir Klitschko
25/04/2022 LA 13:42