Saul "Canelo" Alvarez (31 ani) a reușit un uppercut extraordinar cu stânga la corp, specialitatea casei, cu care l-a doborât pe america pentru prima dată, în runda a 11-a. Apoi, a izbutit o altă lovitură în plină figură, obligându-l pe arbitru să oprească meciul.
În urma acestei victorii extraordinare, mexicanul poate spune că este primul boxer din istorie care a devenit de necontestat la categoria super mijlocie. El reușește să monopolizeze toate cele patru centuri ale categoriei.

Saul "Canelo" Alvarez pronosticase o victorie prin KO în rundele 7-9

Box
Mihai Nistor și-a pus adversarul în genunchi în mai puțin de o repriză!
29/10/2022 LA 08:32
https://i.eurosport.com/2021/11/05/3248839.jpg
Lui Canelo i-a luat mai mult decât plănuise să încheie lupta cu Caleb Plant. Înainte de această confruntare, pronosticase un KO între rundele 7 și 9. Pugilistul din Nashville a răspuns destul de bine la boxul lui Alvarez. Dar mexicanul a încercat să aibă inițiativa aproape în orice moment.
Plant a oferit răspunsuri foarte bune datorită mobilității sale, jab-ului său foarte puternic și combinațiilor eficiente. Nici măcar atunci când americanul a prins câteva lovituri bune, Canelo nu a făcut niciun pas înapoi. Din fericire pentru fani, lupta a fost mai strânsă decât au prezis specialiștii.
A fost destulă tensiune înaintea acestei lupte, nu au lipsit declarațiile acide, dar pugiliștii au îngropat securea războiului la final. "Caleb este un luptător bun. Am foarte mult respect pentru el. A fost un adversar dificil, cu multă pricepere și îl respect. I-am spus că nu este rușine că a pierdut. Am avut o luptă grozavă în seara asta. M-a costat mult să ajung în punctul de a câștiga (n.r. în sensul că a și primit câteva lovituri grele)", a declarat marele campion mexican.

A ajuns la 57 de victorii în carieră

Lupta a avut loc, duminică dimineață, în MGM Grand Garden Arena din Las Vegas. Pentru Alvarez a fost a 57-a victorie în 60 de lupte (2 meciuri s-au încheiat la egalitate), dintre care 39 au fost înainte de limită.Singurul eşec al lui Canelo datează din 2013, în faţa lui Floyd Mayweather.
După acest rezultat și-a trecut în cont și centura IBF. El deținea titlurile în versiunile WBA, WBC şi WBO.
Doar cinci boxeri, din 1988, când a fost creată WBO, au reuşit să unifice cele patru centuri mondiale: ucraineanul Oleksandr Usik (grea-uşoară), care este în prezent campion mondial la grea, americanii Bernard Hopkins (mijlocie), Jermain Taylor (mijlocie), Terence Crawford (super-uşoară) şi Josh Taylor (super-uşoară).
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Box
Mayweather și McGregor, ce nebunie! 1,5 miliarde de dolari pentru două bătălii epice
07/10/2022 LA 18:31
Box
Tyson Fury nu se mai duelează cu Anthony Joshua! Anunțul campion mondial WBC
27/09/2022 LA 13:07