În urmă cu doar câteva zile, partida dintre Simiso Buthelezi şi Sipheshle Mntungwa, contând pentru titlul la categoria uşoară din cadrul WBF, a fost întreruptă de arbitru. Mntungwa a fost declarat câştigător, după ce adversarul, Simiso Buthelezi a început să boxeze cu aerul.
Oficialii partidei au înţeles imediat că ceva s-a petrecut cu tânărul de 24 de ani, dar, deşi au sperat că au oprit disputa la timp, totul s-a transformat într-o adevărată dramă.
Box
Moment ireal la un meci de box! A refuzat să reintre în ring: "Vreau să ajung acasă în viață"
27/06/2022 LA 13:52
Buthelezi a fost transportat imediat la spital, dar acolo a încetat din viaţă, după ce în prealabil intrase în comă.
"Cu mare tristețe pentru boxul sud-african și familia Buthelezi raportăm moartea lui Simiso Buthelezi (4-1, 2 KO), în spital. Boxul sud-african va efectua o evaluare medicală independentă a problemelor care au cauzat decesul și va face publice detaliile, odată ce obţine rezultatele", a declarat Federația Africană de Box într-un comunicat.
Bheki Mngomezulu, antrenorul pugilistului, l-a vizitat frecvent la spital, cât acesta a fost în comă şi nu înţelege nici acum cum s-a ajuns la o asemenea tragedie.
"Chiar nu pot să explic ce s-a întâmplat, să fiu sincer. În pregătirea lui și în pregătirea pentru luptă, nu a fost nimic în neregulă cu starea lui. Era într-o formă bună înainte de meci", a spus Bheki Mngomezulu, antrenorul lui Buthelezi, pentru CBS.
Box
Când și unde are loc revanșa dintre Oleksandr Usyk și Anthony Joshua! Anunțul oficial
20/06/2022 LA 07:27
Box
Artur Beterbiev a unificat titlurile WBO, WBC şi IBF la categoria semigrea
19/06/2022 LA 11:19