Marian Leondraliu este singurul român care a avut șansa să lupte cu Floyd Mayweather, unul dintre cei mai mari pugiliști din istorie. Fostul boxer român l-a înfruntat pe american în urmă 26 de ani, la Campionatul Mondial din Berlin. Pe atunci, Mayweather avea numai 18 ani și se afla la începutul carierei.
Leondraliu a oferit un interviu amplu pentru Digisport, în care a povestit cum a trăit meciul cu fostul campion mondial, devenit o legendă a boxului.

Marian Leondraliu, singurul român care a boxat cu Floyd Mayweather: "I-am dat un croșeu de dreapta... era groggy!"

Box
Mihai Nistor și-a pus adversarul în genunchi în mai puțin de o repriză!
29/10/2022 LA 08:32
Fostul pugilist român consideră că a fost dezavantajat clar de arbitri, într-un duel în care l-a dominat clar pe Mayweather și chiar l-a trimis la podea, cu un croșeu în tâmplă:
"Era foarte tânăr (n.r. - 18 ani)... Îl văd și azi cum boxează, la fel, defensiv. Pe atunci nu era foarte profesionist la umărul stâng, acolo i-am dat croșeu de dreapta peste umăul stâng, nu se astupa bine ca acum. El a dezvoltat o apărare excelentă la umărul stâng, un geniu!
Într-un clinci i-am dat croșeu de dreapta, dar i l-am aplicat în tâmplă. Dacă era mai jos se termina meciul. El era la podea, era numărat. Si tot era groggy, dar când a zis arbitrul "box", nu m-a mai lăsat să dau în el. Cum îl luam în primire, arbitrul zicea "stop, ai dat sub centură!" Și și-a revenit, a început să fugă, iar eu după el! A continuat meciul...
S-a terminat 8-7 pentru el, eu îl loveam și nu punctau, el mă lovea în gardă și se puncta. Am fost supărat o lună, am avut un gol în stomac timp de o lună pentru că știam că aș fi avut culoar să ajung în finală și am pierdut în primul meci.
Nu-mi imaginam acasă când mă antrenam că voi pierde eu în primul meci. Eram sigur că iau o medalie. A fost dureros, simțeam o apăsare în suflet și după o lună de la terminarea acelui meci", a povestit Marian Leondraliu, pentru Digisport.
https://i.eurosport.com/2021/02/01/2982921.jpg
Sursa foto: Digisport

Filmarea meciului dintre Leondraliu și Mayweather, dispărută fără urmă

Marian a dezvăluit că marea lui dorință este să facă rost de filmarea meciului din Germania, care parcă a fost "ștearsă" de pe fața Pământului.
"Nu am pregătit nimic special pentru că eram foarte bine pregătit, puteam să boxez cu oricine, oricând! Nu mi-e era frică de nimeni, pe mine nu mă bătuse nimeni în România în acea perioadă. Când știi că ești pregătit 100%, prinzi aripi.
Am trăit un mare dezavantaj pentru că n-am putut niciodată să văd filmarea, așa o fi fost ordinul. În România s-a transmis meciul, iar carul de televiziune era lângă mine. Am întrebat pe cineva din TVR de filmare, cu mulți ani în urmă, și mi-a zis: "Mariane, nu există!". "Cum nu există!?", i-am replicat.
Am apelat și în Germania, avem români acolo, chiar în structurile boxului, câțiva arbitri, foști pugiliști... I-am sunat, dar mi-au zis: "Mariane, televiziunea care a transmis Mondialul din Berlin a dat faliment!". Ăsta e marele meu of, că nu pot să văd acea filmare. Dar bănuiesc că există o arhivă, sper să revăd meciul la un moment dat, e marea mea dorință.
Toți mi-au spus că nu o mai pot găsi, dar mai am o speranță. Vreau să ajung în Bulgaria, pentru că la categoria mea a devenit campion mondial Serafim Todorov, suntem prieteni, și mă gândesc că poate are el toate meciurile categoriei. Nici pe YouTube nu există meciul", a mai spus fostul pugilist român.
https://i.eurosport.com/2021/02/01/2982922.jpg
Sursa foto: Digisport

De ce l-a șters Mayweather pe Leondraliu din lista de prieteni: "Probabil s-a supărat"

Leondraliu a dezvăluit că a ținut ceva timp legătura cu Mayweather pe Facebook, până într-o zi când americanul i-a dat "block". Motivul? Prietenii românului i-au spus că ar fi trebuit să piardă meciul din 1995:
"Îl aveam în listă pe Facebook, vorbeam cu el, dar câțiva prieteni i-au postat tot felul de mesaje de genul "Marian Leondraliu l-a bătut pe Mayweather!" și mi-a dat block când a văzut... probabil s-a supărat", a încheiat Leondraliu.

Scorul meciului dintre Marian Leondraliu și Floyd Mayweather, de la Campionatul Mondial din 1995:

  • Repriza 1: Leondraliu - Mayweather 3-2
  • Repriza 2: Leondraliu - Mayweather 4-5
  • Repriza 3: Leondraliu - Mayweather 7-8
Box
Mayweather și McGregor, ce nebunie! 1,5 miliarde de dolari pentru două bătălii epice
07/10/2022 LA 18:31
Box
Tyson Fury nu se mai duelează cu Anthony Joshua! Anunțul campion mondial WBC
27/09/2022 LA 13:07