Fury s-a confruntat cu probleme mari în ultimii ani, după victoria pentru titlul mondial împotriva lui Wladimir Klitschko (2015), viața sa urmând o pantă descendentă. A recunoscut că a căzut pradă depresiei, ca urmare a consumului de droguri recreative și a consumului de băuturi alcoolice.
După o perioadă grea, Fury părea că a trecut peste momentul critic. El are șansa să se lupte pentru titlul mondial în versiunea WBC contra lui Deontay Wilder, pe 22 februarie. Deși are un program cazon, de luni până sâmbătă pregătindu-se intens pentru a fi în formă maximă, pugilistul a făcut o dezvăluire neașteptată. În ziua sa liberă, duminica, toate gândurile pe care și le reprimă în timpul săptămânii, când se concentrează exclusiv pe box, revin și îi creează o stare mentală precară. Mai mult, Fury este atât de jos cu moralul încât e convins că, dacă nu ar mai exista boxul, în foarte scurt timp ar urma să se sinucidă.
"În fiecare duminică am gânduri sinucigașe. E ca și cum lumea s-a sfârșit și nu îmi mai doresc să trăiesc. Lunea reușesc să mă resetez și să mă întorc în sala de box, e singurul lucru care îmi mai menține echilibrul. Dacă voi renunța la box, cu siguranță că în mai puțin de un an nu voi mai fi", a spus Fury, într-un interviu preluat de independent.co.uk.
Box
Meciul Anthony Joshua - Tyson Fury, unul dintre cele mai aşteptate evenimente sportive în 2022
24/12/2021 LA 09:15
Fury a avut probleme mari de depresie încă din 2016, când a declarat că se luptă zilnic cu "demonii din capul meu". Pugilistul a recunoscut că a consumat cocaină și că a obișnuit să bea peste măsură mult timp, lucruri care i-au agravat starea psihică.
Prima confruntare dintre Fury și Wilder s-a desfăşurat pe 1 decembrie 2018 la Los Angeles (California) și s-a încheiat la egalitate.
Wilder și-a păstrat titlul mondial la categoria grea, versiunea WBC, învingându-l prin KO, după 7 reprize, pe cubanezul Luis Ortiz, într-o gală desfăşurată tot la Las Vegas în noiembrie. Wilder, 34 ani, a obţinut astfel cea de-a 42-a victorie, dintre care 41 prin KO. Americanul îl învinsese greu pe Ortiz în martie 2018, fiind mai apoi de acord să-i acorde revanşa.
Box
Youtuber-ul Jake Paul, K.O.-ul anului, cu Tyron Woodley: "Bat pe oricine, oriunde, oricând"
19/12/2021 LA 12:47
Box
Un campion național de box, cu arcada spartă după ce a fost lovit cu pumnul de un antrenor
11/12/2021 LA 07:11