World Boxing Council (WBC), una dintre principalele patru federaţii internaţionale din boxul profesionist, a decis marţi să-i impună englezului Tyson Fury să-şi apere centura de campion mondial la categoria grea în 2022, în faţa compatriotului şi challenger-ului oficial desemnat Dillian Whyte, informează AFP.
"WBC dispune prin prezenta începerea perioadei de negocieri, în conformitate cu regulamentul nostru, pentru meciul obligatoriu dintre campionul mondial la categoria grea, Tyson Fury, şi challenger-ul său şi campionul interimar Dillian Whyte", a anunţat instanţa pe contul său de Twitter.
WBC a decis iniţial, în octombrie, după victoria în faţa americanului Deontay Wilder, ca Fury să-l înfrunte pe Whyte doar dacă nu va putea lupta pentru unificarea titlurilor împotriva ucraineanului Oleksandr Usik, care l-a deposedat de centurile WBA, IBF şi WBO pe britanicul Anthony Joshua.
Box
Meciul Anthony Joshua - Tyson Fury, unul dintre cele mai aşteptate evenimente sportive în 2022
24/12/2021 LA 09:15

Tyson Fury, obligat să își apere titlul contra lui Dillian Whyte

Totuşi, după expirarea perioadei de 30 de zile acordate celor doi potenţiali adversari pentru a se pune de acord, WBC a decis să facă din Whyte următorul adversar al lui Fury, în condiţiile în care Joshua s-a folosit de clauza contractuală pentru a-i impune un meci revanşă ucraineanului, împiedicându-l astfel să-l provoace pe Fury.
Luna trecută, Dillian Whyte (28 de victorii, inclusiv 19 înainte de limită, 2 înfrângeri) l-a acuzat pe Fury ca vrea sa evite confruntarea lor. Campionul britanic, cu 32 de victorii în palmares (22 înainte de limită) şi un egal, care anunţase că vrea să ia o pauză înainte de a reveni în ring, după victoria prin KO în faţa lui Wilder, este acum obligat să-l înfrunte pe compatriotul său, în caz contrar urmând să fie deposedat de titlul WBC.
Conform presei din Marea Britanie, meciul dintre Fury şi Whyte ar putea avea loc ar putea avea loc la Cardiff sau Manchester, în luna februarie sau martie a anului viitor.
În cazul în care Fury îl va învinge pe Whyte, "Regele Țiganilor" va putea boxa cu învingătorul revanșei dintre Joshua și Usyk, în ceea ce ar fi o adevărată încleștare a titanilor. Această luptă ipotetică nu va putea fi organizată mai devreme de finalul anului viitor sau chiar în prima parte a anului 2023.
Sursa: Agerpres
Box
Youtuber-ul Jake Paul, K.O.-ul anului, cu Tyron Woodley: "Bat pe oricine, oriunde, oricând"
19/12/2021 LA 12:47
Box
Un campion național de box, cu arcada spartă după ce a fost lovit cu pumnul de un antrenor
11/12/2021 LA 07:11