Articol scris de Dani Morar
Tyson Fury l-a provocat încă o dată pe Anthony Joshua, pentru a demonstra lumii cine este cel mai bun boxer britanic la categoria grea. Fury este cu gândul la un posibil meci cu ucraineanul Oleksandr Usyk, cel care l-a înfrânt recent pe Joshua.
Usyk și-a apărat astfel titlurile WBA, IBF și WBO după ce a câștigat a 20-a luptă la profesionist în urma unei decizii împărțite a judecătorilor după 12 runde (113-115, 115-113, 116-112). În ceea ce îl privește pe Joshua, el a suferit a treia înfrângere în 27 de meciuri.
Box
Tyson Fury nu se mai duelează cu Anthony Joshua! Anunțul campion mondial WBC
27/09/2022 LA 13:07
Fury îi forțează mâna lui Usyk, dar un meci întârzie să se contureze din cauza prețurilor cerute de britanic. Tyson este dornic să aducă centurile înapoi în Marea Britanie, dar până atunci vrea să demonstreze că este cel mai bun englez și să îl bată pe Joshua.
"Dacă vreți acele centuri înapoi, trimiteți-mă în ring. Haide! Trimiteți-mă în ring! Îl las pe ucrainean fără centuri. Dar nu va fi ieftin. Dacă îl vreți pe cel mai bun, veți plăti foarte scump!", a transmis Tyson Fury.
Citește și:

Tyson Fury - Anthony Joshua, meciul care ar demonstra cine e cel mai bun britanic

Tyson Fury, recent retras, a declarat în aceste zile că este gata să revină în ring în acest an, chiar dacă Oleksandr Usyk nu este dispus să lupte. Fury (34 de ani) nu a mai boxat într-un meci oficial din luna aprilie, atunci când a reușit o victorie în fața lui Dillian Whyte și și-a anunțat retragerea.
Doar că lucrurile s-au schimbat de atunci, iar britanicul nu suportă să vadă centurile la categoria grea în posesia unui ucrainean.
"Cred că ați auzit cu toții că vreau să lupt în curând, în următoarele luni. Cred că înainte de a anunța un adversar, trebuie să fac asta. Așa că, Anthony Joshua, știu că tocmai ai pierdut o luptă în fața lui Usyk și ești fără centură în acest moment. Aș vrea să îți ofer ocazia să lupți cu mine pentru centura WBC la categoria grea, în următoarele luni.
Vii după un meci de 12 runde, așa că ești în formă. Dacă ești interesat îți trimit data și putem face totul oficial. O bătălie a Marii Britanii pentru titlu mondial la categoria grea. Anunță-mă dacă ești interesat. Dacă nu, o să caut alt adversar", a spus Tyson Fury, conform Daily Mail.
Promotorul Eddie Hearn a confirmat faptul că Joshua este programat să revină în ring în luna decembrie, împotriva unui adversar de top 15. Așadar, există speranțe tot mai mari pentru un meci între greii Marii Britanii, pentru a dovedi cine este cel mai bun din Regat.
Box
VIDEO | Mayweather a reușit un KO ca în vremurile bune cu japonezul Asakura! Urmează McGregor?
25/09/2022 LA 10:11
Box
Conor McGregor îl atacă pe Floyd Mayweather: "Minte când spune că face 100 de milioane de dolari"
24/09/2022 LA 14:25