Legenda boxului mondial, Mike Tyson, este gata să revină în ring în 2021, într-un turneu mondial de amploare, anunță "Il Messaggero". Într-un 2020 lovit în plin de pandemia de coronavirus, Mike Tyson a adus o rază de bucurie fanilor artei nobile, revenind în ringul de box la 54 de ani, pentru o luptă caritabilă.
Fostul campion mondial al greilor din anii ’80-’90 și-a pus din nou mănușile provocându-l pe Roy Jones Jr. într-un meci demonstrativ organizat la Staples Center din Los Angeles. Cei doi pugiliști de peste 50 de ani au făcut spectacol de-a lungul a opt reprize de câte două minute, reușind să reînvie magia din urmă cu câteva decade.
Vincenzo Cantatore, fost campion mondial la categoria ușoară, este organizatorul noului proiect care îl are în centru pe Mike Tyson. El a declarat pentru "Il Messaggero": "Există deja un accord general pentru semnarea contractului".
Box
VIDEO | Mayweather a reușit un KO ca în vremurile bune cu japonezul Asakura! Urmează McGregor?
IERI LA 10:11

Mike Tyson, misiune umanitară

Americanul Mike Tyson a lăsat în urmă zilele în care era băiatul rău din ring, iar recent a declarat că se află într-o misiune în numele lui Dumnezeu și vrea să-i ajute pe cei mai nevoiași prin câștigurile sale din ring. Surse bine informate afirmă că încasările sale pentru lupta din 2020 cu Roy Jones Jr. s-au ridicat la aproximativ 17-18 milioane de dolari.
Noul proiect al lui Iron Mike se conturează drept un turneu mondial de meciuri demonstrative în lumea întreagă, inclusiv cu vizite în Europa. În prezent au prins contur trei scenarii.
Primul dintre ele vizează un meci la Colosseum, la Roma, pe data de 17 iunie, foarte dorit de Cantatore. Acesta a explicat pentru sursa citată: "Am luat legătura cu cei din anturajul lui Mike Tyson. În curând, voi pleca împreună cu soția mea în Statele Unite pentru discuții. Există un accord general pentru semnarea contractului. Sper ca prezența lui Mike Tyson să ajute și la relansarea turismului în Italia, aș vrea ca această inițiativă să fie și un moment al renașterii după pandemie".
A doua variantă ar fi o revanșă cu Roy Jones Jr., care s-a declarat deja disponibil pentru un astfel de meci.
A treia variantă, de departe cea mai atractivă, vizează o a treia înfruntare între Mike Tyson și Evander Holyfield, un clasic al anilor ’90 (Holyfield l-a învins în ambele lupte pe Tyson, în 1996 și 1997, al doilea meci fiind celebru pentru faptul că 'Iron Mike' și-a mușcat de ureche adversarul, fiind descalificat). Holyfield, 58 de ani, este cu patru ani mai în vârstă decat Tyson. Potrivit sursei citate, Holyfield ar fi spus: "Hai să intrăm în ring, lumea o să vrea asta: este moșternirea noatră".
Rămâne de văzut care din aceste planuri se va concretiza. Însă certitudinea este că Mike Tyson este dorit înapoi în ring, iar rețeta financiară pentru luptele sale este una fabuloasă.
Box
Conor McGregor îl atacă pe Floyd Mayweather: "Minte când spune că face 100 de milioane de dolari"
24/09/2022 LA 14:25
Box
Floyd Mayweather va lupta din nou împotriva lui Conor McGregor. Anunțul sportivului american
21/09/2022 LA 11:44