În aceste zile, la Brăilă, se desfășoară Campionatul Naţional de Box U22, care a fost marcat de un incident regretabil. Potrivit Sindicatului Național Sport și Tineret, sportivul Gabriel Șchiopu a fost lovit cu pumnul de un fost antrenor federal, care i-a spart arcada.
"Scenele șocante s-au petrecut la concursul pentru sportivii sub 22 de ani care care are loc în aceste zile la Brăila. Sportivul ploieștean tocmai ieșise învingător din ring, unde își adjudecase titlul și aștepta festivitatea de premiere. Atunci, antrenorul l-a lovit cu pumnul și i-a spart arcada.
Camerele de supraveghere ale sălii de box din Brăila au surprins momentul agresiunii. Antrenorul Bogdan Dobrescu pare să aibă o discuție aprinsă cu cel al sportivului. Deodată se întoarce spre proaspătul campion și îl lovește cu pumnul stâng, apoi se retrage. Gabriel Șchiopu, sportivul lovit, a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar astăzi (n.r. vineri) a mers la Spitalul de Urgență pentru investigații", se arată pe site-ul snst.ro.
Box
Meciul Anthony Joshua - Tyson Fury, unul dintre cele mai aşteptate evenimente sportive în 2022
24/12/2021 LA 09:15
Potrivit sursei citate, sportivul a declarat că incidentul a fost declanșat de faptul că fostul antrenor federal i-ar fi certat pe copiii care îl încurajau din jurul ringului pe tânărul pugilist.
"Maestrul Bogdan Dobrescu a țipat la copii, i-a înjurat. Eu am coborât din ring și copiii mi-au zis. I-am spus maestrului meu, Ion Moroiță: 'uitați, maestre, ce urât vorbește maestrul Dobrescu'", a declarat Gabriel Șchiopu, pe care fostul antrenor l-ar fi lovit ulterior, luându-l prin surprindere.
Declarația boxerului în vârstă de 21 de ani, care a devenit campion național de seniori, la categoria 51 de kilograme, în urmă cu mai puțin de două săptămâni, a fost confirmată și de antrenorul său, Ion Moroiță.
Citește și:

Gabriel Șchiopu a făcut plângere penală

După incident, sportivul a mers la poliție și la spital, formulând o plângere pe baza căreia s-a întocmit dosar penal pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe. Oamenii legii continuă în prezent cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.
Reprezentanții Spitalului de Urgență Brăilă au spus că lui Gabriel Șchiopu i s-a făcut o tomografie craniocerebrală, sportivul fiind ținut sub supraveghere până la obținerea rezultatelor.
Fostul antrenor federal, Bogdan Dobrescu, care a făcut parte, până în ianuarie 2021, din staff-ul lotului național de box, a declarat că regretă incidentul și a spus că ar fi fost provocat de sportiv.
"El mă tot înjura, mă tot înjura, s-a ridicat de pe bancă și, când s-a ridicat, vă dați seama, am reacționat. Îmi pare foarte rău, nu trebuia să fac așa ceva. Eu am fost provocat să fac așa ceva", a spus Dobrescu, care are în acest moment un contract de voluntariat cu Clubul Sportiv Muncipal Brăila, valabil până la sfârșitul acestei luni.
Potrivit SNST, reprezentanții clubului așteaptă deciziile poliției și federației și, cel mai probabil, vor înceta colaborarea cu instructorul de box, aceștia declarând deja că, în urma incidentului, Bogdan Dobrescu nu mai are voie să ajungă la copii, să vină în sală sau să participe la antrenamente.
Box
Youtuber-ul Jake Paul, K.O.-ul anului, cu Tyron Woodley: "Bat pe oricine, oriunde, oricând"
19/12/2021 LA 12:47
Box
Tyson Fury, obligat de WBC să-și apere centura de campion mondial! Cine îi va fi adversar englezului
08/12/2021 LA 10:03