Anthony Joshua se gândea deja la un meci cu Oleksandr Usyk înainte de înfrângerea surprinzătoare în fața lui Andy Ruiz Jr din luna iunie. Pugilistul ucrainean a devenit primul cruiserweight din istorie care a deținut simultan toate cele 4 titluri majore: WBA, WBC, IBF și WBO.
Usyk a decis să treacă la categoria grea și va debuta în categorie pe 12 octombrie împotriva lui Chazz Witherspoon. La 32 de ani, Usyk poate deveni challenger obligatoriu pentru centura WBO.
"Joshua era entuziasmat când am semnat cu Usyk, voia să-l vădă în divizia heavyweight. Joshua l-a urmărit când era la amatori și el nu s-a temut niciodată de vreun adversar. Usyk este challenger obligatoriu dar trebuie să continue să câștige și să arate că este pregătit să se lupte cu campionii diviziei.
Box
Meciul Anthony Joshua - Tyson Fury, unul dintre cele mai aşteptate evenimente sportive în 2022
24/12/2021 LA 09:15
Usyk va lupta pentru titlul mondial în următorul meci dacă îl invinge (pe Witherspoon). Vrea să intre direct în horă. Crede că poate să bată pe oricine. Nu vom știi cu adevărat până când nu se va duela cu elita. Acei 4-5 luptători de top care îl pot testa cu adevart. Nu știu cât de ușor îi era să se încadreze la cruiserweight, așa că acele kilograme în plus poate îi vor oferi o putere superioară. Nu va fi cel mai puternic luptător la categoria grea din toate timpurile, dar orice îi va lipsi, și nu sunt multe, va recupera datorită abilității" a declarat promotorul Eddie Hearn, citat de Sky Sports.

Agitație mare în 2020 la categoria grea

Câștigătorul luptei dintre Andy Ruiz Jr și Anthony Joshua de pe 7 decembrie va avea în față provocări obligatorii din partea lui Usyk (WBO) și Kubrat Pulev (IBF) în 2020.
"Va fi un haos. Centurile sunt puse la bătaie în Arabia Saudită iar câștigătorul trebuie să decidă apoi ce va face. Dar va fi o problemă pentru că există meciuri obligatorii cu ambele organizații" a mai spus Hearn.
Box
Youtuber-ul Jake Paul, K.O.-ul anului, cu Tyron Woodley: "Bat pe oricine, oriunde, oricând"
19/12/2021 LA 12:47
Box
Un campion național de box, cu arcada spartă după ce a fost lovit cu pumnul de un antrenor
11/12/2021 LA 07:11