Ucraina încă rezistă, la mai bine de o lună de la invazia Rusiei. Kievul a fost o țintă predilectă pentru Putin, însă capitala țării vecine nu a capitulat, grație eforturilor temerare ale unor oameni neînfricați.
Printre ei, frații Klitschko, Vitali fiind chiar primarul Kievului. Fratele său, Vladimir, aflat mult timp în prima linie, a plecat momentan în Germania, unde conduce o delegație ucraineană care speră să obțină mai mult sprijin logistic de la nemți. Informația a fost dezvăluită chiar de Vitali, pe Instagram.
"Prieteni, este foarte important pentru noi să ne unim forțele. Trebuie să ne consolidăm poziția și acțiunile țărilor care vin în sprijinul nostru. Vladimir a părăsit Ucraina pentru a lua parte la niște întâlniri în Germania alături de o delegație ucraineană.
Box
Scandal după ce Lăcrămioara Perijoc a pierdut finala mondială la box!
ACUM 16 ORE
Sunt planificate întâlniri cu oficialii germani pentru a beneficia de mai mult sprijin politic, economic, umanitar și militar în Ucraina", a explicat Vitali Klitschko pe Instagram.

Frații Klitschko, legende ale boxului

Vladimir Klitschko are 46 de ani și s-a remarcat în box încă din 1993, când a câștigat aurul la Europenele de juniori. Ulterior, a luat aurul la Atlanta, la Jocurile Olimpice, pentru ca apoi să treacă la profesionism. Acolo, a luptat în 69 de partide, câștigând 64 (53 prin KO). A fost campion mondial, deținând centurile unificate IBF, WBO și IBO în două rânduri.
Vitali Klitschko a avut un parcurs similar. După Mondialele din 1995, de la Berlin, unde a obținut argintul, a trecut la profesionism, unde a înregistrat 45 de succese în 47 de partide (41 obținute înainte de limită). A devenit campion mondial, de asemenea, apărându-și cu succes titlul în 12 rânduri.
Cei doi Klitschko au luptat în total de 40 de ori pentru titlul mondial, dominând total boxul în perioada 2004-2013. Încă din 2006, când încă era sportiv activ, Vitali și-a arătat ambițiile politice, devenind ulterior, după retragere, primarul Kievului (5 iunie 2014), funcție pe care o deține și azi.
Box
Ionuţ "El Capo" Băluţă a câştigat centura WBC International la categoria supercocoş
ACUM 20 ORE
Box
Vrea să îi pună pe ruși pe fugă, apoi să bată recordul lui Foreman. Anunțul lui Vladimir Klitschko
25/04/2022 LA 13:42