Articol sponsorizat
Sunt din ce în ce mai multe cazuri de pacienți care, în special în perioadele reci, pur și simplu experimentează blocaje ale spatelui. Aceste blocaje ale spatelui nu numai că sunt extrem de dureroase și necesită tratament, ci afectează și viață de zi cu zi. Un om cu dureri de spate severe nu va putea să se bucure de familia sa și nici nu va putea să își facă treaba la locul de muncă. O astfel de persoană poate suferi de o hernie de disc. O hernie de disc este o tulburare comună a coloanei vertebrale și, de obicei, răspunde bine la un tratament conservator, cum ar fi exercițiile fizice ușoare sau medicamentele pentru durere fără prescripție medicală. Dar unele simptome ale discului herniat justifică o deplasare la medic pentru a preveni complicațiile nervoase grave și potențial permanente. O hernie de disc în zona lombară poate fi o cauză frecventă a durerii și a altor simptome neurologice. Nu ignora durerile și, chiar dacă nu este vorba despre o hernie, ar trebui să apelezi la medicul tău.

Care sunt simptomele unui disc herniat?

Business
"Marile cluburi din București pierd lupta pentru fani cu provincia" Cristian Gheorghe
13/10/2021 LA 05:42
Simptomele discului herniat au un spectru larg. Uneori, un disc rupt sau herniat nu provoacă simptome. Alteori însă, durerea radiază și debilitează. Din fericire, majoritatea herniilor de disc nu necesită o intervenție chirurgicală. În general, problemele coloanei vertebrale răspund bine la tratamentele non-chirurgicale. De fapt, un tratament hernie de disc non-invaziv este mult mai indicat în majoritatea problemelor de gen.
Cu toate acestea, unele simptome ale herniilor de disc corespund unor complicații potențial grave care necesită asistență medicală urgentă. Așa că, dacă prezinți oricare dintre simptomele severe de hernie de disc de mai jos, contactează imediat medicul:
  • -Pierderea controlului intestinului și / sau a vezicii urinare sau pierderea senzației la nivelul extremităților inferioare (mâini și picioare). Aceste simptome, care pot fi cauzate de o hernie de disc lombară (partea de jos a spatelui) și pot fi legate de sindromul cauda equina. Sindromul Cauda equina este o tulburare rară, dar gravă a coloanei vertebrale care necesită asistență medicală imediată.
  • -Pierderea echilibrului și abilităților motorii fine și slăbiciune musculară. Aceste simptome semnalează compresia nervului spinal. În cele mai severe cazuri, hernia de disc poate comprima chiar măduva spinării. Această problema este cunoscută sub numele de mielopatie. Acest lucru este cel mai adesea cauzat de hernia de disc a coloanei cervicale ( zona din spate a gâtului), dar și hernia de disc toracică (mijlocul spatelui) și lombară poate duce și la mielopatie.
În plus față de aceste simptome, ar trebui să te adresezi medicului tău dacă:
  • -Simptomele nu se ameliorează sau se agravează după câteva săptămâni de tratament clasic (de exemplu, gheață și căldură sau terapie fizică).
  • -Durerea interferează cu viața de zi cu zi (de exemplu, îți reduce calitatea somnului sau te face să-ți pierzi locul de muncă).

De ce este important să mergi la medic dacă ai simptome precum cele prezentate mai sus?

Un disc care herniază poate comprima sau “ciupi” un nerv din coloana vertebrală. Atunci când o hernie de disc apasă pe nervii spinali sau pe măduva spinării, poate provoca amorțeală, slăbiciune, furnicături, dureri provocatoare, probleme intestinale și / sau ale vezicii urinare - simptome care îți pot afecta mult calitatea vieții.
Cu cât este tratată mai repede compresia nervoasă, cu atât mai probabil te vei bucura de o recuperare completă. Dar dacă aștepți prea mult pentru a aborda durerea legată de nervi, riști să ai leziuni nervoase pe termen lung sau chiar permanente.
Mai mult, medicii spun că a aștepta prea mult pentru a solicită un tratament medical pentru hernia de disc poate ajunge să facă mai mult rău decât bine. Există studii prin care au fost comparate 2 grupuri de pacienți care aveau hernie de disc lombară. Pacienții care au așteptat mai mult de 6 luni pentru a raporta simptomele herniei de disc la un medic nu au răspuns la tratament la fel de bine că cei care au așteptat mai puțin de 6 luni pentru a solicită sfatul medicului. Lecția pe care o pot învăța pacienții din acest studiu este să nu aștepte prea mult pentru a vizita medicul dacă durerea provocată de hernia de disc este severă. Dacă ai dureri de spate sau de gât care persistă, consultarea unui medic la timpul potrivit poate îmbunătăți starea pe care o ai și garantează succesul tratamentului care îți este efectuat de către specialiști.
Consultarea medicului cu privire la simptomele herniei de disc va include probabil efectuarea unei scanări imagistice pentru a arăta exact ce îți cauzează durerea. Acesta scanare poate fi radiografie, CT sau RMN. Cunoașterea adevăratei cauze este esențială pentru a-l ajută pe medic să dezvolte și să aplice un plan de tratament care să abordeze în mod adecvat aceste simptome. Un specialist în astfel de probleme poate ajuta la prevenirea complicațiilor grave ale discului herniat.
În multe cazuri, răbdarea și timpul și poate unele medicamente sunt suficiente pentru a ușura durerea discului herniat, dar unele simptome necesită asistență medicală. Dacă ai simptomele severe ale discului lombar descrise aici, contactează imediat medicul personal sau specialistul de la o clinică ce se ocupă cu astfel de probleme. Medicul de specialitate te va ajuta să determini cauza și severitatea herniei de disc și să elaborezi un plan de tratament care să îți minimizeze durerea și complicațiile pe termen lung.
Business
Cele mai populare sporturi din lume pe care să pariezi în 2021
27/07/2021 LA 13:25
Business
Se anunță o vară fierbinte! Un premiu de 1 milion de euro îi așteaptă pentru cei mai inspirați fani
19/05/2021 LA 13:07