Articol sponsorizat
Fiecare ac produce o leziune mică la locul de inserție și, deși este suficient de ușoară pentru a provoca un disconfort mic sau deloc, este suficient pentru a “informa” corpul că trebuie să reacționeze. Această reacție implică stimularea sistemului imunitar, stimularea circulației, vindecarea rănilor și modularea durerii. Cercetările contemporane privind acupunctura se bazează în principal pe această teorie.

Care este filosofia din spatele acupuncturii?

Business
"Marile cluburi din București pierd lupta pentru fani cu provincia" Cristian Gheorghe
13/10/2021 LA 05:42
Filozofia chineză din spatele acupuncturii este puțin mai complicată, deoarece practica antică nu se bazează în mod tradițional pe știință și medicină. Chinezii credeau că corpul uman este ca un vas plin și animat de o forță invizibilă dătătoare de viață, pe care o numeau “Qi”(pronunțat„ chee ”) și când Qi curgea bine și mergea în toate locurile potrivite, atunci persoana respectivă avea o sănătate mentală și fizică bună. Când Qi curgea incorect (blocat sau deficitar), atunci apărea boală.
Astfel, acupunctura își propune să ajute oamenii în realizarea echilibrului, adică buna funcționare a “Qi” și, ca urmare, să ofere ușurare pentru multe afecțiuni.
Uneori oamenii se întreabă care sunt cel mai importante afectiuni tratate prin acupunctură și cum îi poate ajută acupunctura. De asemenea, este bine ca oamenii să știe că nu sunt singuri cu problemele lor de sănătate, că aceste condiții sunt destul de frecvente și că acupunctura ajută oamenii în fiecare zi.
Iată afecțiunile pentru care oamenii apelează la acupunctură cel mai frecvent, obținând rezultate bune atunci când sunt primite cu frecvența recomandată de acupuncturistul specialist:
Afecțiuni musculo-scheletice (gât, maxilar, umăr, cot, încheietură, mână, degete, sindrom de tunel carpian, lombară, sciatică, șold, genunchi, gleznă, picior, degete de la picioare și multe altele) - Acupunctura este un tratament excelent pentru toate tipurile de dureri articulare și musculare, indiferent dacă se datorează artritei, bursitei, tendinitei, bolilor autoimune sau a altor afecțiuni. Acupunctura este cunoscută pe scară largă ca un tratament eficient pentru durerile lombare și, în general, pentru durere. Medicii și terapeuții sugerează adesea pacienților lor să încerce acupunctura pentru durerile musculo-scheletice și descoperim că mulți dintre pacienți sunt capabili să reducă sau să elimine medicamentele pentru durere și uneori chiar să evite intervenția chirurgicală atunci când au fost tratați prin acupunctură.
Stres - În lumea noastră modernă, rapidă, cine nu experimentează un anumit grad de stres? Indiferent dacă este legat de muncă, școală, familie, probleme de sănătate sau de altă natură, majoritatea oamenilor se simt epuizați de stres și tensiune. Pentru mulți oameni, stresul poate fi rădăcina altor probleme, cum ar fi insomnia, tensiunea musculară și problemele digestive. În timp ce unii pot alege să ia și produse din farmacii, acupunctura este minunată pentru ameliorarea stresului! Calmează sistemul nervos și, deoarece acționează pentru a reduce stresul, poate ajuta și la îmbunătățirea altor simptome legate de stres.
Anxietate și tulburare de stres posttraumatic (PTSD) - La fel ca stresul, anxietatea și PTSD sunt provocări mari pentru mulți oameni. Unii oameni se confruntă cu atacuri de panică, dificultăți de somn, anxietate și / sau incapacitate de concentrare. Acupunctură este excelentă pentru ameliorarea anxietății și reducerea simptomelor asociate.
Insomnie - Indiferent dacă este dificil să adormi sau să ai un somn liniștit, avem câteva recomandări minunate! Acupunctura este în general utilă pentru somn și există puncte specifice pentru anumite probleme de somn (cum ar fi tulburările de somn legate de stres sau menopauză). Mulți dintre pacienți nici măcar nu solicită tratament pentru somn, însă după o ședință de acupunctură constată că au dormit mai bine. Dacă ți-a fost greu să dormi, încearcă acupunctura!
Infertilitatea - Atât de mulți viitori părinți plini de speranță caută ajutor cu acupunctura. Acupunctura ajută la reglarea ușoară a hormonilor și poate fi utilizată ca tratament independent sau concomitent cu tratamente de fertilitate. De asemenea, este benefic pentru reducerea stresului și pentru a ameliora sănătatea generală și efectele secundare incomode ale medicamentelor pentru fertilitate.
Dureri de cap și migrene - Mulți pacienți care se confruntau cu migrene debilitante au experimentat rezultate pozitive cu ajutorul acupuncturii. Acupunctura poate ajuta la reducerea frecvenței și severității migrenelor și a altor dureri de cap, cum ar fi durerile de cap tensionale și durerile de cap ale sinusurilor.
Alergii - Simptomele alergice sezoniere și de mediu, cum ar fi congestia și presiunea sinusurilor, curgerea nasului, strănutul și mâncărimea, ochii apoși și așa mai departe pot fi ameliorate cu acupunctura. Poate fi folosită și pentru prevenire sau pentru reducerea simptomelor atunci când sezonul alergiilor este la vârf.
Sprijin pentru sarcină - Pe tot parcursul sarcinii, acupunctura este un tratament sigur, natural și eficient pentru diferite neplăceri și poate fi utilizat pentru a te pregăti pentru o sarcină sănătoasă și eficientă. Pacientele apelează la acupunctură în probleme legate de sarcină și probleme generale de sănătate atunci când medicamentele trebuie evitate în timpul sarcinii.
Fibromialgie - Experimentarea durerii cronice răspândite este foarte neplăcută. Acupunctura este foarte bună în gestionarea și reducerea durerii. Acupunctura se concentrează pe durerea generalizată. Acupunctura regulată ameliorează disconforturile fibromialgiei și poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea stării de spirit și a somnului, astfel încât să simți o stare de bine generală.
Sindromul intestinului iritabil, refluxul gastric, Boala inflamatorie a intestinului și alte simptome digestive - Problemele digestive pot fi incomode și jenante. Acupunctură poate ajuta la reglarea și îmbunătățirea funcției digestive, astfel încât să te simți mai confortabil, mai puțin distras de simptome și mai capabil să te bucuri de viață.
Există și alte afecțiuni pentru care acupunctura poate fi utilă, așa că, dacă ești curios, poți să încerci și tu!
Business
Cele mai populare sporturi din lume pe care să pariezi în 2021
27/07/2021 LA 13:25
Business
Se anunță o vară fierbinte! Un premiu de 1 milion de euro îi așteaptă pentru cei mai inspirați fani
19/05/2021 LA 13:07