Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce îți trebuie pentru a avea o casă complet utilată

Ion Alexandru

Publicat 21/12/2023 la 09:51 GMT+2

Nu ne oprim niciodată din a ne amenaja locuința, chiar dacă stăm în acea casă de 20 de ani. Mereu este nevoie de ceva, poate înlocuim anumite lucruri, trebuie schimbate electrocasnicele din când în când, mobila se mai demodează

Amenajarea casei este foarte importantă

Credit imagine: Eurosport

Căminul nostru este în perpetuă mișcare, chiar dacă nu sesizăm acest lucru. Însă, atunci când ne cumpărăm o locuință nouă, începe adevărata muncă pentru că vei fi exact ca un pictor, având în față o pânză complet albă pe care trebuie să o colorezi, să îi dai formă, textura, profunzime. Desigur, atunci când spunem aceste lucruri totul pare simplu, dar în momentul în care te vezi în fața unui apartament sau a unei case complet goală, fără nici măcar un scaun în ea, îți dai seama că ai multă muncă de făcut, iar lucrurile sunt destul de copleșitoare.
Amenajează încăperile cele mai necesare
Din experiență, îți spunem că trebuie să ai priorități în momentul în care începi să aduci ustensilele, mobilierul sau accesoriile într-o casă. Bucătăria este printre primele, alături de baie. Dacă, până îți cumperi restul de lucruri, un pat este suficient pentru a domni, fără cele două încăperi complet utilate nu te vei descurca sau o vei face, dar foarte greu. Bucătăria este necesară pentru că acolo îți petreci mult timp gătind sau hrănindu-te. Nu o poți face dacă nu ai frigider, aragaz sau veselă pentru mâncare. Așa că nu trebuie să eziți nici măcar o clipă în momentul în care trebuie să pui pe listă ceea ce este cel mai important. Nu contează că ai un aragaz clasic sau plită și cuptor încorporate. Important este să ai ceva pe care să gătești. Frigiderul trebuie să existe chiar și în cea mai modestă locuința pentru că fără el nu vei avea un loc unde să-ți depozitezi alimentele. Să nu neglijezi aspectul veselei, iar aceasta trebuie să fie în primul rând cea de uz de urgență, adică măcar un rând de tacâmuri, farfurii, pahare, câteva oale. Le poți cumpăra de la magazine specializate, precum Raki, mai ales dacă dorești ceva de calitate, însă care să nu te coste foarte mult. Însă, cu timpul trebuie să te gândești și ale alte accesorii de bucătărie. Ai nevoie de aparatură inteligentă care să-ți faciliteze munca pentru că știm cât ești de ocupat. Dar nici vesela nu trebuie să se rezume la strictul necesar. Seturile de farfurii trebuie să fie măcar două, la fel ca și paharele, vasele de gătit trebuie să fie și ele diversificate. Ajungând la baie, pe lângă sanitarele necesare, trebuie să ai o mașină de spălat, deoarece vei vedea, chiar și când ai casa aproape goală, tot trebuie să speli haine, prosoape, lenjerii de pat. Apoi ar trebui să iei în considerare mobilierul pentru baie. Dulapurile tip soldat sunt foarte utile deoarece nu ocupă mult spațiu, iar în ele poți să depozitezi o mulțime de lucruri.
Camera de dormit
După ce ai amenajat încăperile pe care le-am amintit în paragraful anterior, a venit rândul unei alte camere importante. Este vorba despre dormitor. Dacă la început poți să te mulțumești doar cu un pat, așa cum am zis deja, este necesar ca ulterior să îți procuri și restul de mobilier necesar. Dulapul, noptierele, comoda sunt piese nu obligatorii, dar foarte utile pentru că în această cameră, în afară de a dormi, ne depozităm hainele, lenjeria pentru a avea totul la îndemână. În dormitor nu te sfătuim să pui un televizor pentru că nu este indicat pentru calitatea somnului tău. Totuși, dacă vrei să faci asta, îl poți masca cu un dulap special, făcut pe comandă. De asemenea, în această încăpere mai ai nevoie de corpuri de iluminat cu lumină difuză, pentru a le aprinde înainte de culcare sau când citești.
Livingul merită efortul amenajării
Deși lăsăm pe final această încăpere, asta nu înseamnă că nu are nicio importanță. Pentru living trebuie să te străduiești mai mult, Aceasta este o cameră funcțională, ca toate celelalte, însă are și un rol estetic. Desigur, nu este necesar să o echipezi din prima, pentru că nu vei stă aici dacă restul casei nu este gata. Însă, în momentul în care începi să faci asta, trebuie să te gândești foarte bine. Alege o canapea spațioasă, eventual extensibilă, cu ladă de depozitare pentru a fi cât mai utilă. Nu o alege mai mare decât e cazul dacă locuiești la apartament, iar dimensiunile sufrageriei sunt mici. O bibliotecă este necesară pentru a pune cărți, fotografii sau alte obiecte. Televizorul poate fi așezat în această piesă de mobilier sau poate fi montat direct în perete…este pur și simplu alegerea ta. Măsuța de cafea este importantă pentru că, dacă vei primi musafiri, ai nevoie de un spațiu unde să le pui o cafea, un suc sau o prăjitură. Modul în care amenajezi această camera are o importanță mare pentru că vorbim despre încăperea în care îți vei primi oaspeții, prietenii, familia deci totul trebuia să fie cât mai cozy, plăcut, gata pentru cei care îți calcă pragul.
Accesorii de accent
După ce ai mobilă, ai luat electronicele sau electrocasnicele necesare, poți trece la decorarea estetică. Textilele au o mare importanță. Nicio casă nu este completă fără perdele, draperii, perne decorative, covoare. Mulți nu le mai folosesc însă lipsa lor ne induce ideea de rece sau lipsa de personalitate a spațiului. Toate aceste accesorii au rolul de a “îmbracă” întregul aspect al casei tale, de a-l face mai primitor. Tablourile joacă și ele un rol importantă, pereții goi fiind de-a dreptul plictisitori. Ferește-te însă de kitsch-uri precum acele fotografii sulfate cu sclipici sau imaginile din plastic. Mai bine imprimă pe hârtie de calitate reproduceri ale unor tablouri celebre, ca apoi să le înrămezi. Vor arăta mult mai bine.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo