Lumea este, pur și simplu, un loc mai bun cu arta în ea. Și acesta este doar unul dintre multele motive pentru achiziționarea de artă originală. Ar trebui să cumparam tablouri și alte obiecte de artă, semnate de artiști cunoscuți sau nu, pentru că ne vom înfrumuseța casa și vom susține această comunitate pe cale de dispariție.
Sunt oameni care, din păcate, susțin că nu avem deloc nevoie de artiști. Acum putem construi roboți care pot crea artă, iar majoritatea oamenilor nu vor putea face diferența. Cine își dorește artiști? Noi, că societate, avem tendința de a trata artiștii ca pe niște pierde-vară, cu excepția momentului când le păstrăm munca într-un muzeu după ce au murit. În plus, ni se pare absurd când vedem prețurile unor tablouri. Până la urmă ce muncă s-a depus acolo, nu?
Și totuși, când a fost ultima oară când cineva i-a cerut unui om de afaceri cunoscut să-și facă treaba gratis? Ei bine, și cu un artist este același lucru. Munca unui artist este titanică, minuțioasă și se pune mai mult suflet în artă decât în orice altceva.
Business
Sfaturi de îngrijire a pielii în timpul antrenamentului activ
26/09/2022 LA 09:14
Scoatem mii de lei pentru un “iPhone” nou, dar vom strâmba din nas atunci când un artist cere aceeași sumă pentru o pictură originală. Artiști ar putea crede că majoritatea societății este incapabilă să aprecieze cu adevărat operele originale de artă. Și totuși, noi, că ființe umane, suntem mai buni de atât. Există speranțe când vedem că o mică parte dintre noi încă merg într-un muzeu și încă își doresc să pună pe pereți o opera originală, nu numai pentru valoarea să pecuniară, ci și pentru valoarea să vizuală, creativă.

Iată doar câteva dintre multele motive pentru care arta originală merită să fie cumpărată:

  • Picturile originale au o vibrație aparte. Un tablou original rezonează în tot spațiul pe care îl ocupă.
  • O piesă de artă unică are infinit mai mult suflet decât un poster pe care l-ai cumpărat de la magazinul de suveniruri.
  • Lumea este un loc mai bun cu artiști în ea și aceștia merită să fie plătiți pentru munca lor.
  • Arta ne permite să intrăm în contact cu emoțiile noastre. Ai văzut vreodată un tablou pe care îl iubești sau chiar unul pe care îl urăști? Oricum, luând în considerare motivul pentru care simți astfel, te ajută să înțelegi mai bine cine ești.
  • Arta ne oferă o perspectivă asupra societății și a istoriei noastre.
  • Arta este ceva ce avem în comun - indiferent dacă o apreciem, o creăm sau o susținem financiar.
  • Indiferent de cultură sau rasă, gen, orientare sexuală sau religia ori statutul financiar - cu toții avem arta în lumea noastră într-o formă sau alta.
  • Arta spune povești, ne inspiră, ne face curioși.
Sigur, spuneam mai sus că și un robot poate fi capabil să „creeze” o piesă de artă. Dar roboții nu au suflet. Ei nu vor oferi și nu vor fi capabili niciodată să ne atingă cu adevărat emoțiile.
Roboții nu ne pot conecta la lumea naturală, deoarece natura nu are mai mult sens pentru ei decât structurile create de om. Nu pot oferi speranță sau un sentiment de comunitate și de societate, deoarece nu au nici un concept despre aceste lucruri.
Roboții nu pot înțelege contextele politice sau istorice, atât de intens și bine redate în multe tablouri.
Actul de a crea și de a ne exprima prin creațiile noastre este un comportament natural. Așadar, oamenii au nevoie de artă ca inspirație în viața lor. Unii chiar au nevoie de artă ca de oxigen. Un om care iubește arta este mai bun și mai empatic. Nu trebuie să fii erudit, ci pur și simplu să iubești o imagine anume. Un tablou te poate atrage pentru că îți place pictorul respectiv, îți place stilul sau, pur și simplu, face parte dintr-o tema pe care o îndrăgești. Sunt persoane care spun că au cumpărat un tablouri pentru că ceea ce văd în ele le oferă liniște, le folosesc că formă de terapie pentru suflet. Sunt oameni care adoră cromatica lor și așa mai departe. Până la urmă, nu contează motivul. Dacă un tablou ne place, ar trebui să îl avem și gata.
Așa că, ar trebui să ne gândim mai bine când investim în ceva. Cumpărăm atâtea lucruri, unele din ele inutile. De ce să nu investim într-un tablou cu semnătură? În plus, există case de amanet unde poți găsi tablouri ale unor pictori consacrați sau nu, la prețuri foarte bune. Așa vei avea șansa de a încorpora în locuința ta o parte de emoție și de suflet ce aparține sau a aparținut cândva unui artist. Și, de fiecare dată când vei vedea această piesă superbă, vei fi încântat că face parte din viața ta. Agață-o pe peretele tăi și vei vedea cum vorbește cu tine, cu te inspiră și îți va oferi amintiri minunate.
Cumpără tablouri și orice formă de artă originală pentru că trebuie să vrem ca lumea să aibă artiști. Cum spuneam la început, fără artă, lumea ar fi un loc plictisitor, întunecat și lipsit de emoție. Cumpărând tablouri originale vom contribui la perpetuarea și păstrarea acestei categorii speciale: artiștii!
Business
Sportano.ro: cele mai bune branduri de sport la un loc - descoperă produse selectate de specialişti
13/07/2022 LA 12:37
Business
FIFA se reorientează după ce parteneriatul cu EA Sports nu a fost prelungit
05/07/2022 LA 09:26