Este logic că o maşină de lux să necesite o întreţinere mai scumpă. Aşadar, înainte de a achiziţiona un autovehicul trebuie avut în vedere şi întreţinerea acesteia. Cât de mult costă, la ce perioadă trebuie efectuată şi unde sunt alte aspecte care trebuie stabilite cu exactitate înainte de a achiziţiona un autoturism. Utilizarea zi de zi a maşinii face ca aceasta să aibă nevoie mult mai repede de aplicarea metodelor de întreţinere necesare într-o astfel de situaţie. Pentru ca procesul de întreţinere să fie realizat la standarde calitative ireproşabile dar şi pentru a primi garanţie pentru lucrarea efectuată este necesar ca maşina să fie dusă doar la un service autorizat. În cazul în care respectivul service este destinat reparării doar a mărcii de autovehicul pe care o deţii atunci situaţia este şi mai sigură pentru bună funcţionare a maşinii.
O maşină de lux merită o întreţinere de lux!
Orice autoturism ar trebui să primească o întreţinere profesionistă, realizată de la A la Z. Din nefericire pentru durata de funcţionare a maşinii există proprietari de autovehicule care consideră că mărcile de maşini pe care le deţin nu necesită să fie duse într-un service de ultimă generaţie pentru a putea fi reparate. Aşa se face că maşinile respective nu vor avea o viaţă prea lungă.
Business
"Marile cluburi din București pierd lupta pentru fani cu provincia" Cristian Gheorghe
13/10/2021 LA 05:42
Nu acelaşi lucru se poate spune despre proprietarii de autovehicule de lux, cum ar fi de exemplu proprietarii de BMW-uri. Achiziţionarea unui BMW de ultimă generaţie necesită un efort financiar destul de evident motiv pentru care această maşină va fi dusă doar la specialişti pentru a putea primi întreţinerea de care are nevoie. De asemenea, şi piesele uzate sunt schimbate tot cu piese originale pentru a nu afecta în vreun fel bună funcţionare a maşinii. În ceea ce priveşte piesele de schimb proprietarii de autovehicule trebuie să ştie că în momentul de faţă există posibilitatea de a putea alege din 3 categorii de produse, şi anume:
  • Piese de schimb OE, Această categorie de piese de schimb este cea mai căutată de către posesorii de autovehicule, în special de către cei care deţin o maşină pe care au plătit o sumă foarte mare de bani. Piesele de schimb inscripţionate cu literele OE sunt piese originale. Acestea nu doar că se potrivesc la perfecţie ci oferă şi un grad foarte ridicat de protecţie. În cazul în care achiziţionezi o piesă contrafăcută sau la mâna a doua nu ai siguranţa că te poţi baza 100% pe maşină. Pentru a nu sta cu această teamă dar şi pentru a nu afecta bună funcţionare a maşinii este recomandat ca întreţinerea autovehiculului să fie făcută doar cu piese originale.În felul acesta vei avea siguranţa că maşina pe care o conduci va funcţiona o perioadă foarte lungă de timp.
  • Piese de schimb OEM. Ca şi în cazul de mai sus şi acest tip de piese sunt originale diferenţa constând în faptul că aceste piese sunt comercializate sub denumirea producătorului piesei. Aceasta nu este singura diferenţă existentă între aceste două categorii de piese de schimb. Cele aflate în categoria OEM sunt mai ieftine şi mult mai uşor de găsit.
  • Piese aftermarket sunt piese care sunt realizate de către producători de piese care nu au notorietate în acest domeniu de activitate. Cu toate acestea, această categorie de piese nu poate fi considerată a fi de contrabandă pentru că sunt realizate doar după ce au fost obţinute drepturile pentru producerea acestora. Pentru că sunt produse de către firme care nu sunt cunoscute mulţi dintre proprietarii de autovehicule consideră că această categorie de piese auto cuprinde piese auto contrafăcute.
Ai nevoie de piese BMW? Achiziţionează piese OEM de la BMW Filaret la cel mai bun raport preţ – calitate!
Doreşti să pregăteşti BMW-ul pentru venirea iernii sau pur şi simplu trebuie să înlocuieşti anumite piese uzate? Indiferent de motivele pentru care ai nevoie de piese pentru BMW trebuie să ştii că piese OEM de la BMW Filaret sunt cea mai bună alegere pentru că acestea sunt comercializate la preţuri mai mult decât avantajoase. Având în vedere că sunt piese originale, realizate respectând întocmai caracteristicile pieselor aflate în componenţa maşinii, aceste piese oferă un raport preţ – calitate foarte avantajos motiv pentru care nu trebuie ratată o astfel de ocazie mai ales având în vedere că este destul de costisitor să ajungi cu un BMW în service chiar dacă este vorba doar despre o simplă procedură de întreţinere.

Concluzii

Durata de utilizare a unui autoturism depinde într-o mare măsură şi de modul în care acesta este întreţinut. În cazul în care maşina are parte de o întreţinere corespunzătoare, la timp, aşa cum scrie în cartea maşinii, este normal ca aceasta să poată fi utilizată o perioadă foarte lungă de timp. Acest aspect este foarte important mai ales în cazul în care este vorba despre o maşină de lux, care a costat foarte mulţi bani. Pentru ca o astfel de achiziţie să fie cât mai rentabilă în timp este necesar ca maşina să fie întreţinută într-un mod corespunzător. De asemenea, este necesar ca şi stilul de condus să fie unul de calitate cât mai ridicată pentru a putea evita deteriorarea prematură a pieselor aflate în componenţa autovehiculului şi implicit pentru a putea evita nişte costuri inutile.
Business
Cele mai populare sporturi din lume pe care să pariezi în 2021
27/07/2021 LA 13:25
Business
Se anunță o vară fierbinte! Un premiu de 1 milion de euro îi așteaptă pentru cei mai inspirați fani
19/05/2021 LA 13:07