Atât sportivii profesioniști cât și cei amatori, care sunt accidentați sau se recuperează după o operație, nu mai pot ajunge să-și facă recuperarea medicală. Această recuperare medicală, dacă este amânată, poate afecta în unele cazuri într-un mod radical cariera unui sportiv și este obligatorie după orice interventie chirurgicală de natura ortopedică.
Am discutat cu Dr. Paul Nastase, medic specialist in ortopedie și traumatologie, pentru a afla mai multe despre cât de importantă este recuperarea medicală după o operație și ce alternative există.
Când există o problemă pe partea de recuperare, atunci există o problemă și pe partea de vindecare. De exemplu, recuperarea genunchiului, pentru pacienții cu ligamentoplastii de ligament încrucișat anterior, care sunt foarte comune în rândul sportivilor, pot spune că indiferent cât de bun este medicul care îl operează, dacă recuperarea este cu probleme și protocolul nu este respectat, atunci rezultatele vor fi proaste.
Business
Sportano.ro: cele mai bune branduri de sport la un loc - descoperă produse selectate de specialişti
13/07/2022 LA 12:37
Clinicile de kinetoterapie și-au oprit pentru moment activitatea în majoritatea orașelor din România, iar numărul persoanelor care au nevoie de kinetoterapie la domiciliu este foarte mare.
Există însă o soluție care este foarte la îndemană atât pentru medici, cât și pentru pacienti: telereabilitarea.

Prima platformă de kinoterapie virtuală

O astfel de platformă de kinetoterapie virtuală există și în România și se numește re.flex. Sportivii o pot solicita în primele zile după o operație de genunchi.
“Pacientii au programul de recuperare pe telefonul mobil și un set de senzori inteligenți care se montează pe picior. Acești senzori te ajută să reproduci cu exactitate mișcarile pe care le ai de facut. Medicul primește un raport cu activitatea fiecarui pacient, iar acest raport mă ajută sa evaluez în mod obiectiv progresul recuperării. Este util și accesibil să lucrezi de acasă. Plus că este un mediu mult mai prietenos”, a mai adăgat Dr. Paul Nastase.
Platforma de kinetoterapie virtuală lansată în anul 2019 de către un multiplul Campion Mondial și European de Jiu Jitsu, Camil Moldoveanu, a depășit granițele țării și ajută pacienții din Germania, Austria și Anglia să se recupereze mai ușor.
Echipa de kinetoterapeuți care administrează pacienții platformei din România a confirmat că odată cu izbucnirea cazurilor de îmbolnavire cu Covid-19 și deciziile care limitează contactul între persoane, numărul celor care au ales acest tip de recuperare a crescut.
Am primit cereri din toată țara și ne-am străduit să livrăm același nivel de calitate cu care i-am obișnuit pe pacienți și pe medicii ortopezi. Pacienții sunt fericiți când aud că își pot face recuperarea kinetoterapeutică de acasă, fără a mai nevoie să meargă la o clinica de kinetoterapie. Din cauza situației actuale nici nu au la îndemână foarte multe variante”, a declarat kineteterapeutul Alexandru Ivan
Business
FIFA se reorientează după ce parteneriatul cu EA Sports nu a fost prelungit
05/07/2022 LA 09:26
Business
Tricouri bărbăteşti - Cea mai bună alegere pentru antrenament
28/06/2022 LA 07:20