Moartea lui Ivan Patzaichin a provocat astăzi multă durere în întreg sportul românesc. Cvadruplul campion olimpic s-a stins din viață la Spitaulul "Elias" din București, în urma unei lungi suferințe provocate de o boală incurabilă cu care fusese diagnosticat de mai multă vreme.
Decesul "Amiralului" a provocat o tristețe enormă în rândul iubitorilor sportului din România și în special al celor care l-au cunoscut. Pe lângă sportivii și antrenorii care și-au exprimat durerea după trecerea în neființă a lui Ivan Patzaichin, și presa internațională a scris despre românul cu o carieră impresionantă.
Publicația franceză L'Equipe a publicat un articol emoționant despre această "legendă de neegalat" a României, care a câștigat 4 titluri olimpice și 9 titluri mondiale de-a lungul timpului.
Caiac-Canoe
Bodnar şi Radiş, nominalizate la premiul pentru cel mai bun echipaj feminin al anului în canotaj
14/12/2021 LA 16:00
"Fostul canoist român Ivan Patzaichin, cvadruplu campion olimpic, a murit duminică, la vârsta de 71 de ani. 'Un campion s-a transformat într-o stea', a scris Comitetul Olimpic Român, aducându-i un ultim omagiu unei legende de neegalat.
Născut în 1949, a debutat în 1967, iar un an mai târziu a câștigat prima sa medalie de aur la Jocurile Olimpice din Mexic. A mai adăugat trei medalii de aur și trei de argint la edițiile din 1972, 1980 și 1984, dar și nouă titluri mondiale.
'Ivan a fost cel mai mare canoist de pe planetă, a câștigat cele mai multe medalii', spune Ioan Bîrlădeanu, președintele Federației Române de Kaiac Canoe. Patzaichin a ajutat la transformarea unui cătun de pescari din Delta Dunării - Mila - într-o pepinieră pentru campioni. Inspirați de exemplul lui, sute de tineri au luat vâslele și pagalele și aproximativ 20 dintre ei au devenit campioni olimpici, mondiali sau europeni", se arată în articolul celor de la L'Equipe.
IVAN PATZAICHIN, ÎNTRUCHIPAREA MODESTIEI! FOSTUL CAMPION S-A OPUS RIDICĂRII PROPRIEI STATUI

Mesajul Ambasadei SUA la București după moartea lui Patzaichin

Și reprezentanții Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București și-au transmis gândurile după decesul lui Ivan Patzaichin.
Aceștia au publicat o fotografie pe rețelele de socializare, pe care au însoțit-o cu mesajul: "Lumea nu va mai fi la fel fără campionul mondial Ivan Patzaichin, dar el va fi veșnic în inimile noastre! Odihnească-se în pace!"
Caiac-Canoe
Simona Radiș și Ancuța Bodnar, dezvăluiri inedite despre ziua finalei olimpice de la Tokyo
22/11/2021 LA 14:31
Caiac-Canoe
EXCLUSIV "Ivan o să ne lipsească! Întotdeauna te despărțeai de el mai puternic, mai bun"
05/09/2021 LA 08:34