Ancuța Bodnar și Simona Radiș au reușit la Tokyo o cursă absolut superbă și au devenit campioane olimpice la dublu vâsle, obținând al 20-lea titlu olimpic pentru România la canotaj în istoria întrecerilor. Totodată, aceasta a fost medalia de aur cu numărul 90 pentru întreg sportul românesc, canotajul apropiindu-se la cinci lungimi de gimnastică, disciplină numărul 1 all-time, la care au fost adunate 25 de titluri olimpice.

Jocurile Olimpice: Bodnar și Radiș au luat aurul olimpic la dublu vâsle feminin

În această toamnă, invitate la Sports Business Academy, Simona Radiș și Ancuța Bodnar au vorbit cum a decurs pentru ele ziua în care au devenit campioane olimpice și ce au făcut înainte și după cursă.
Caiac-Canoe
Bodnar şi Radiş, nominalizate la premiul pentru cel mai bun echipaj feminin al anului în canotaj
14/12/2021 LA 16:00
"Ne-am trezit cu nervi de la prima oră și am mers la masă. Urma să luăm autobuzul în 15 minute. Am mâncat pâine cu unt și gem", a declarat Simona Radiș, în timp ce Ancuța Bodnar a spus că ea a mâncat cereale cu lapte, iar apoi cele două au fugit să prindă autobuzul.
Simona Radiș a mărturisit că cele mai mari emoții le are mereu înainte de start, în momentul în care crainicul prezintă țările participante, iar echipele sunt aliniate la start: "Ne reglăm respirația, respirăm adânc și constant. În acel moment, uiți cum te cheamă. Te gândești că orice s-ar întâmpla, viața merge înainte. Încerci să reglezi bătăile inimii. Când se vede lumina verde, se pierde orice emoție."
Tânăra sportivă a declarat și că după succesul din finală, petrecerea a avut loc într-un bufet deschis non-stop din satul olimpic, fetele nedorind să-i deranjeze pe ceilalți sportivi din canotament care nu încheiaseră concursul. "Eu am mâncat cinci prăjituri și am băut mult suc. Asta a fost petrecerea de medalie", a spus râzând Simona Radiș.

Ce vor să facă Simona Radiș și Ancuța Bodnar cu banii

Cele două sportive au vorbit și despre ce planuri de viitor au, anunțând că își doresc să mai câștige o medalie olimpică de aur la Jocurile Olimpice din 2024.
Întrebate în ce vor investească suma de bani pe care o vor primi de la stat pentru succesul de la Tokyo, Simona Radiș și Ancuța Bodnar au spus că vor să-și cumpere câte un apartament.
"Aș investi în imobiliare! Trebuie să lucrăm la această parte de investiții. E important să ai această cultură. Am stat un an-doi cu niște bani în bancă. Inflația ne distruge. Acum fac cu ei la jumătate față de ce făceam când am făcut depozitul. Orice, numai să nu stai cu banii degeaba. Cumpără o garsonieră, ia o bucată de pământ. Mașinile doar cheltuie, nu reprezintă o investiție. Mai bine ajut un om sărac decât să dau 50.000 de euro pe o mașină", a spus Simona Radiș.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Caiac-Canoe
Moartea lui Ivan Patzaichin a ajuns în presa internațională! Ce a scris L'Equipe
05/09/2021 LA 15:24
Caiac-Canoe
EXCLUSIV "Ivan o să ne lipsească! Întotdeauna te despărțeai de el mai puternic, mai bun"
05/09/2021 LA 08:34