Iuliana Buhuș și Adriana Ailincăi, componentele bărcii de două rame pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, au vorbit înainte de startul competiției despre visele cu care au plecat în Japonia.
Cele două fac pereche din martie 2020, fiind selecționate de antrenorul Antonio Colamonici, care le-a trimis în această formulă la Campionatele Europene. Ulterior, au rămas în această formulă, după ce au câștigat aurul în prima lor probă împreună.
Înainte de Jocurile Olimpice, Iuliana Buhuș, în vârstă de 23 de ani, a declarat că, deși se teme frecvent să nu greșească, aceasta este proba sa favorită din canotaj.
Tokyo 2020
Canoe Sprint Men's Canoe Single 1000m Quarterfinal - Tokyo 2020 - Rezumate de la Olimpiadă
06/08/2021 LA 05:30
"Viața în canotaj e foarte dură. Pe mine nu mă ajută nici greutatea, de multe ori mi-e teamă să nu greșesc. Dar îmi place să spun că esențele tari se țin în sticle mici.
Doi fără rămâne proba mea de suflet, în ea am avut cele mai bune rezultate. Am mai fost și în barca de patru fără vicecampioana europeană, dar tot barca de doi rame rămâne favorita mea", a spus Buhuș.

"Visez să devenim cele mai bune din lume!"

La rândul său, Adriana Ailincăi, de 22 de ani, a recunoscut că visează la momentul finalei olimpice, lucru care o motivează să dea totul în fiecare zi.
"Visez la ziua finalei olimpice, când o să fim la start cu cele mai bune echipaje. Visez să devenim cele mai bune din lume, iar cu gândul la acest lucru muncim din greu în fiecare zi.
Canotajul e ceea ce facem acum din plăcere, nu din obligație. E o atmosferă bună la lot, toți știm că ne pregătim cu un țel bine definit. Acolo, când ajungi pe podium, nu mai contează că ai palmele crăpate", a adăugat Ailincăi.
  • Jocurile Olimpice încep de miercuri, 21 iulie, în direct pe Eurosport, cu partidele din competiţia de fotbal. Programul transmisiunilor este aici.
Româncele și-au analizat și adversarele de la Jocurile Olimpice, spunând că le-au urmărit cursele încercând să le găsească punctele slabe.
"După părerea mea, neo-zeelandezele sunt cele mai bune. Ele dețin și recordul în cursa noastră", a declarat Adriana Ailincăi, făcând referire la campioanele mondiale en-titre, Grace Prendergast și Kerri Gowler.
"Și Australia are barcă bună, Marea Britanie nu mai vorbim... Nu știm mare lucru de Canada, America, nu au tras în ultimul timp la competiții, s-au ascuns. Dar o să le vedem aici, la Tokyo", a spus și Iuliana Buhuș.
Pentru noi, românii, competiția debutează pe 22 iulie, când naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Canoe Sprint Men's Kayak Four 500m Quarterfinal - Tokyo 2020 - Rezumate de la Olimpiadă
06/08/2021 LA 05:23
Tokyo 2020
Canoe Sprint Women's Double 500m Quarterfinal - Tokyo 2020 - Rezumate de la Olimpiadă
06/08/2021 LA 05:11