Moștenirea unui nume cu greutate e o presiune pentru orice sportiv. O știe și Daniel Ionuț Bucur (30 ani), unul din cei mai buni calareți ai României, aflat și in lotul național, alături de tatăl său, Ionel Bucur, unul din cei mai galonați sportivi ai țării noastre în acest domeniu, de la înființare. Însă, Bucur jr. și-a asumat situația înca de la bun început, la fel ca și sora lui, care predă și ea cursuri de călărie la Sibiu, la clubul sportiv specializat din orașul de pe Cibin.

S-a trezit înconjurat de cai, imediat dupa naștere

M-am născut practic pe cal. De când mă știu am fost pe cal! M-am trezit, din momentul in care <am făcut ochi>, înconjurat de cai…Apoi, am dat de tata. Ce era să fac? Să fug?! Nicio șansă…Așa, că am urmat si eu pasiunea tatălui meu”, își incepe povestea de viață și pasiune, Daniel Ionuț Bucur.
Crescând în urma celui mai bun sportiv din domeniu la acel moment, Ionuț a resimțit din plin presiunea numelui. “Nu a fost ușor dar trebuie să recunosc că am avut și un avantaj. Mi-a devenit idol tatăl meu dar lecțiile au fost dure. Nici nu știi de cate ori am auzit că <fără multă muncă, nu ai nicio șansă să reușești în domeniul ăsta indiferent cum te cheamă>”, completează sportivul legitimat la CSM Sibiu.
https://i.eurosport.com/2021/08/21/3204551.jpg

Quasar, un partener de nădejde

Partenerul de încredere al lui Daniel Ionuț Bucur de-a lungul ultimilor ani, la competitiile interne dar și internationale e Quasar (13 ani), un cal din rasa Oldenburg, al cărui proprietar e Equitim, un club din Craiova.
Cea mai recenta performanță a acestui <cuplu> e Cupa Romaniei la Seniori, unde am luat un loc fruntaș. Dar la fel de mândru sunt atât eu, cât si Quasar, de faptul că facem parte din lotul Romaniei la Cupele de Națiuni”, continuă povestea sibianul care va participa în acest weekend la Prejmer, la finala de seniori de la Obstacole.

Bucur jr. a cochetat cu muzica

Una din pasiunile lui Daniel e muzica, un hobby devenit la un moment dat chiar si potențială carieră.
Am terminat liceul de arte și am urmat cursuri la Compania de Artișiti din București. Nu m-am jucat doar cu pasiunea mea, am tratat-o serios. Însă, totuși menirea mea, mi-am dat seama la un moment dat e tot călăria. Așa că, am revenit la ea, și așa continui atât investiția făcută de tatăl meu în clubul de la Sibiu cât și pasiunea familiei pentru călărie”, conchide Bucur jr.