Damian Cojocariu își amintește cu drag primul contact pe care l-a avut cu acest sport, cu lumea cailor. “Eram la grădiniță cand am fugit prima dată de acolo, cu vărul meu Costelus, la un centru ecvestru. Era unul la Dumbrava, la noi in Targu Neamt. L-am văzut acolo pe unchiul Aurel (n.a. Maestru Emerit al Sportului, fost sportiv la Steaua 20 de ani, actualmente activ la Clubul Regatul Cailor) ți atât mi-a fost. M-am îndrăgostit pe loc de cai” își începe povestea unul din sportivii din Lotul Național de Călărie al României.

Campion la cai din specialist în automatizare și electronică

Damian a pornit pe calea succesului în domeniul ecvestru, specializare obstacole. “Eu am terminat liceul tehnologic la automatizări și electronică, dar specializarea mea e aici, la cai. Am început să merg la competiții din 2008, prima dată la Sf Gheorghe. Am crescut simplu, nu a fost ușor, dar sunt mândru de mine”, continuă călărețul, legitimat la ACS 163 Plopi din 2015. Damian e ți în lotul României de 4 ani, lot ce a reușit anul acesta 2 locuri 3 la Cupa de Națiuni din circuitul Longines EEF în Grecia și Bulgaria.
Călărie
Viitoare absolventă de Drept în Anglia, expertă în călărie în Balcani
08/09/2022 LA 08:20
2021 a fost un an bun pentru Damian. La calarie! “Am câștigat 6 Grand Prix-uri în acest sezon, sper ca și finalul de an să fie pe măsură. E o realizare profesională, dar realizarea personală de acum 1 an și jumătate, fetița mea Natalia Ecaterina e însă numărul 1”, detaliază Damian, care anul acesta a luat locul 3 la Cupa României la Baza Hipica Salina Equines din Turda.
https://i.eurosport.com/2021/08/19/3203600.png

Pentru partenerul lui de concurs a avut o ofertă de 220.000 de euro

De trei ani, partenerul de competiție al lui Damian e Huracan RC. “Acum doi ani, proprietarul a primit pe Huracan RC 220.000 de euro, dar a refuzat. Am înțeles că așa e atunci când iubești cu adevărat un cal, uneori valoarea materială trece pe locul 2”, completează Damian. El e unul dintre finalistii de la Seniori ce va participa la competiția din acest weekend de la Prejmer, Brasov. Finalele vor fi transmise duminică de la ora 12 pe pagina de
.
Călărie
Țintim peste 30 la sută din medalii la Balcaniada de la Snagov
06/09/2022 LA 09:21
Călărie
O filoloagă țintește aurul la Balcaniada de călărie
05/09/2022 LA 11:17