Ancuța Bodnar a câștigat anul acesta medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, alături de colega ei din barca de dublu vâsle feminin (W2x), Simona Radiș, singura medalie de aur a întregii delegații sportive a României.
Româncele noastre au dominat încă de la început cursa și au reușit să se impună în fața tuturor celorlalte echipaje, terminând Finala A a Jocurilor Olimpice de la Tokyo cu un timp de 06:41.03, stabilind astfel un nou record olimpic.
https://i.eurosport.com/2021/10/27/3244033.jpg
Canotaj
Simona Radiș, desemnată "Sportivul anului" în canotajul românesc! "Titlul ăsta mă motivează"
22/11/2022 LA 05:20
Cele două sportive au cucerit aurul și la Campionatele Europene de Canotaj, competiție desfășurată anul acesta la Varese (Italia).
"2021 reprezintă pentru mine anul în care mi-am îndeplinit cel mai măreț vis: acela de a deveni campioană olimpică și de a urca steagul României pe cea mai înaltă culme a performanței sportive. Această reușită este cu atât mai specială cu cât a venit după un an 2020 dificil, plin de nesiguranță, cu o perioadă de câteva luni în care ne-am antrenat de acasă. Alături de colega mea, Simona, am demonstrat însă că nimic nu poate sta în calea visurilor noastre, atât timp cât muncești pentru ele, te dedici lor trup și suflet! Mă onorează acest titlul oferit de Federația Mondială a Canotajului. Le mulțumesc și îi mulțumesc și colegei mele, Simona Radiș, pentru că este o coechipieră minunată", a declarat Ancuța Bodnar.
"O felicit pe Ancuța pentru ambiția, talentul și determinarea cu care muncește zi de zi, la fel cum procedează, de altfel, toți colegii ei. Mulțumesc Federației Mondiale a Canotajului pentru faptul că recunoaște meritele canotorilor români. Sper ca, pe viitor, și alți sportivi din cadrul Federației Române de Canotaj să primească astfel de titluri și recunoaștere la nivel mondial. Avem mulți sportivi buni și demonstrăm asta la fiecare competiție importantă la care participăm. Felicitări, încă o dată, Ancuța și Simona, pentru medalia olimpică de aur, dar și pentru titlul european, ambele cucerite doar anul acesta. Succes și pe mai departe! Să rămâneți la fel de muncitoare și ambițioase, iar noi vom fi înotdeauna acolo să vă susținem!", declară Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj.
https://i.eurosport.com/2021/10/27/3244035.jpg
Canotaj
Canotorii români au plantat 1000 de stejari în Pădurea Snagov, ajutați de 40 de copii
17/11/2022 LA 11:32
Canotaj
"Pe podium de multe ori ți-e rău, dar tu zâmbești, nu vrei să le arăți adversarilor că ești slabă!"
06/10/2022 LA 17:07