Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a făcutun apel către clasa politică, să susțină sportul românesc. Cvintupla campioană olimpică a accentuat încă o dată că sportivul se află în declin la noi în țară.
La Jocurile Olimpice de la Tokyo, din vară, România a obținut patru medalii, la două discipline, canotaj și scrimă. Forul pe care Elisabeta Lipă îl conduce a obținut un aur și două medalii de argint.
Canotaj
Simona Radiș și Ancuța Bodnar, primele în clasamentul celor mai buni sportivi români în 2021
27/12/2021 LA 20:58

Elisabeta Lipă: "Suntem pe același loc ca la Rio 2016"

"România a terminat pe locul 46 la Jocurile Olimpice. Suntem pe același loc ca la Rio 2016. Mulți ar spune că s-a oprit acest declin. Nu, acest declin nu s-a oprit. Acum patru ani, pentru aceleași medalii, au cotizat, să zic, patru-cinci federații. Pentru această ediție a Jocurilor Olimpice, pentru același număr de medalii, sunt doar două federații, canotajul și scrima. Deci fac apel către toți cei care sunt în măsură să sprijine sportul de masă, pentru că orice veți sprijini, noi cei care ne ocupăm de înalta performanță vom beneficia de acest sprijin", a afirmat Elisabeta Lipă.

Le-a cântat imnul! Bodnar și Radiș, prima medalie de aur a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Totodată, președintele Federației Române de Canotaj a subliniat că și disciplina sportivă pe care o coordonează este "în picaj".
"Avem obligația să îi descoperim pe cei mici, să îi susținem și să îi ajutăm ca ei să ajungă în grădina marii performanței, care nu este uşoară, este extrem de grea, cere sacrificii enorme, dar este extrem de frumoasă. Sportul nu are culoare politică, dar are nevoie de dumneavoastră să susţineţi această disciplină atât de frumoasă, care ne aduce atât de multe satisfacţii şi care este într-un picaj cum nu ştiu dacă dumneavoastră vă puteţi imagina", a adăugat Lipă la gala "Botoşaniul premiază excelenţa".
Cei doi sportivi din Botoşani care au obţinut medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo, canotorii Simona Radiş şi Mugurel Semciuc, au fost premiaţi, luni după-amiază, în cadrul evenimentului.
Sursa: Agerpres
Canotaj
2021 în sport | Fetele de aur ale României și poveștile medaliilor românești de la Tokyo
25/12/2021 LA 11:35
Canotaj
Ancuța Bodnar, desemnată canotoarea lunii octombrie 2021 de către Federația Mondială a Canotajului
27/10/2021 LA 12:09