Cursă senzațională facăută de Andrada-Maria Moroșanu și Iulia-Liliana Bălăucă la Campionatele Mondiale de tineret de la Varese (Italia). În proba de dublu vâsle, ”tricolorele” au trecut primele linia de sosire în marea finală și au cucerit medalia de aur.
Româncele au câștigat categoric, învingând la peste două secunde echipajul Canadei și la aproape trei secunde ambarcațiunea din Marea Britanie.
Cele două fete sunt demne urmașe ale campioanelor olimpice, Simona Radiș și Ancuța Bodnar. Ambele sportive au 20 de ani și au făcut cursa vieții pe pista de la Varese.
Canotaj
România, AUR european în proba regină a canotajului, 8 plus 1 feminin! Tricolorii - 8 medalii la CE
ACUM 15 ORE

Tradiția trebuie respectată

Ele au câștigat toate cursele la Campionatul Mondial. S-au impus în serii, în semifinale și apoi și în marea finală. România începe să domine din nou această probă în care are o veche tradiție. De la cuplurile Marioara Popescu-Elisabeta Lipă (campioane olimpice în 1984) Veronica Cochela-Elisabeta Lipă (vicecampioane olimpice în 1992), Olga Homeghi-Valeria Răcilă (bronz olimpic la JO 1980), până la Simona Radiș și Ancuța Bodnar (campioane olimpice la Tokyo).

A treia medalie pentru România

A fost a treia medalie obținută de România la Mondialele de la Varese, prima însă de aur. România a mai câștigat o medalie de argint prin fetele de la patru vâsle (Emanuela-Ioana Ciotău, Cristina Drugă, Alexandra Ungureanu și Patricia Cireș), dar și una de bronz prin băieții de la dublu rame, Andrei Mândrilăși Claudiu Neamțu.
Au fost foarte aproape de medalii, terminând pe locul 4, băieții din barca de patru rame (Andrei-Petrișor Axintoi, Alexandru-Laurențiu Danciu, Florin Arteni și Alexandru Gherasim), dar și fetele în cadrul aceleiași probe, patru rame (Amalia Bucu, Geanina Dumitrița Juncănariu, Estera-Costina-Beatrice Vîlceanu și Alina-Maria Balețchi).
Canotaj
AUR pentru România! Ionela Cozmiuc, campioană europeană la canotaj în proba de simplu feminin
ACUM 17 ORE
Canotaj
Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar, campioane europene! România are deja șase medalii la CE de canotaj
IERI LA 10:26