Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020 este programată vineri, 23 iulie, cu începere de la ora 20:00 (ora locală), ora 14:00 în România. Întrecerile au debutat însă cu 2 zile mai devreme, cu primele jocuri din cadrul turneelor de fotbal feminin și softball
Continuă azi cu meciuri din competițiile de fotbal masculin și baseball. De altfel, Jocurile Olimpice încep azi pentru noi, românii, cu partida România – Honduras, programată de la ora 14:00.
  • Honduras - România, primul meci al tricolorilor la Jocurile Olimpice după 57 de ani, e LIVE VIDEO aici, de la ora 14:00.
Tokyo 2020
Flori și covor roșu pentru olimpicii de la canotaj! Imagini de la revenirea din Tokyo
01/08/2021 LA 14:46
Până la deschiderea oficială a Jocurilor, România va mai intra în competiții la alte două discipline, la canotaj și tir cu arcul.

Mădălina Amăistroaie este prima sportivă care intră în competiție după naționala de fotbal

Mădălina Amăistroaie, o sportivă de 18 ani legitimată la CSŞ Rădăuţi şi CSM Suceava, va intra în concurs la ora 03:00 (ora României), la tir cu arcul. Ea s-a calificat pe ultima sută de metri la Jocurile Olimpice, iar cu această ocazie va intra într-o rundă de clasament, pentru desemnarea tabloului de concurs, care se va desfășura în perioada 27-30 iulie în sistem eliminatoriu.
https://i.eurosport.com/2021/07/19/3176015.jpg
"Vreau să trag cât mai bine şi să mă bucur de concursul olimpic, pentru că va fi cel mai important la care merg până acum şi vreau să dau tot ce pot. Îmi doresc să iau medalie, acesta este visul meu, iar acum rămâne să vedem dacă îl îndeplinesc sau nu", a prefațat competiția Mădălina Amăistroaie
Canotajul, disciplina în care România își pune cele mai multe speranțe pentru medalii la Tokyo 2020, va avea la rândul ei o primă sesiune de calificări, pe baza sportivă Sea Forest Waterway. În program figurează șase probe, iar România va fi reprezentată la două, la dublu vâsle feminin (2x) și dublu vâsle masculin (2x).
Băieții Ioan Prundeanu și Marian Florian Enache vor intra în concurs în seria a doua, la ora 04:50. În total vor fi trei serii. La scurt timp le vom vedea la start și pe Nicoleta Ancuța Bodnar și Simona Geanina Radiș (ora 05:10), campioanele europene en-titre. Cele două tricolore sunt cotate printre marile favorite la câștigarea unei medalii, astfel că își doresc un start de competiție convingător, care să le ofere încredere pentru zilele care vor urma.

#OlympicTalks înainte de Tokyo 2020 cu Elisabeta Lipă, regina Jocurilor Olimpice

Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Tokyo 2020
Canotaj - Tokyo 2020 - Rezumate de la Olimpiadă
30/07/2021 LA 13:14
Tokyo 2020
Elisabeta Lipă exultă după performanțele canotajului la Jocurile Olimpice: "Sunt de pe altă lume!"
30/07/2021 LA 06:50