În prima zi a concursului de canotaj, echipajul de dublu vâsle format din Ancuța Bodnar și Simona Radiș a obținut cel mai bun timp din seriile de calificare, fiind unul dintre echipajele care și-au depus deja candidatura la medalie.

Jocurile Olimpice: Ancuța Bodnar și Simona Radiș, cel mai bun timp din seriile de la dublu vâsle

"Ancuța Bodnar și Simona Radiș sunt extraterestre"

Tokyo 2020
Flori și covor roșu pentru olimpicii de la canotaj! Imagini de la revenirea din Tokyo
01/08/2021 LA 14:46
Mariana Lupou este antrenoarea care a descoperit mai mulți canotori prezenți la Jocurile Olimpice de la Tokyo, printre care se numără și Ancuța Bodnar: "Fetele astea, Ancuța Bodnar și Simona Radiș, sunt extraterestre. Simona nu e descoperită de mine, dar și ea e o fată senzațională. Se completează extraordinar. Sunt două fete de-ale noastre , dar nu am cuvinte să le descriu. Ancuța Bodnar nu avea parametri de canotaj, dar are voință, are putere, are istețime. Sunt ca și copiii mei. Îi iubesc", a spus Mariana Lupou, potrivit gsp.ro.
Cele două românce au obținut calificarea după ce au terminat a treia serie a calificărilor cu timpul de 6 minute, 49 de secunde și 79 de sutimi, la aproximativ 8 secunde de următoarea barcă.
De asemenea, echipajul masculin format din Ionuț Prundeanu și Marian Enache a obținut calificarea în semifinale, terminând pe locul 3 seria de calificare, cu timpul de 6 minute, 13 secunde și 62 de sutimi. Datorită acestui rezultat, cei doi români vor avea două zile de odihnă până la semifinale: "A fost o cursă grea, dar frumoasă. Obiectivul nostru a fost să venim în primii 3, ca să prindem automat semifinala. Altfel, am fi avut o cursă în plus. Am sărit peste recalificări, astfel că avem două zile de relaxare, de antrenamente pentru semifinale", au spus cei doi după calificarea în semifinale.
Semifinalele competiției de dublu vâsle, masculin și feminin, sunt programate pe 26 iulie.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Canotaj - Tokyo 2020 - Rezumate de la Olimpiadă
30/07/2021 LA 13:14
Tokyo 2020
Elisabeta Lipă exultă după performanțele canotajului la Jocurile Olimpice: "Sunt de pe altă lume!"
30/07/2021 LA 06:50