Ancuţa Bodnar și Simona Radiş s-au calificat în finala probei de dublu vâsle, după ce au câștigat fără emoții prima semfiinală. Tricolorele au terminat la final cu un avans mai mare de 4 secunde față de echipajul Noii Zeelande. Cursa a fost câștigată cu timpul de 7:04.31. În semifinala a doua, Olanda a terminat pe primul loc după 7:08.09. Așadar, Ancuţa Bodnar și Simona Radiş merg în finală cu cel mai bun timp.

Jocurile Olimpice: Ancuța Bodnar și Simona Radiș, cel mai bun timp din seriile de la dublu vâsle

Simona Radiș și Ancuța Bodnar, în finala la canotaj la Jocurile Olimpice

Tokyo 2020
Flori și covor roșu pentru olimpicii de la canotaj! Imagini de la revenirea din Tokyo
01/08/2021 LA 14:46
”Am plecat foarte încrezătoare încă de pe mal, ne-am propus să tratăm această cursă ca pe o finală pentru că aveam cele mai puternice adversare cu noi și am spus să dăm tot ce aveam mai bun, necontând că mai avem o cursă pentru că suntem foarte bine antrenate și datorită acestui lucru avem timp să ne revenim până la următoarea cursă și să dăm și acolo tot ce avem mai bun”, a declarat Radiș pentru Gazeta Sporturilor.
Întrebate despre presiunea pusă pe ele pentru că sunt considerate favorite să ia aurul, Radiș a răspuns: ”O gestionăm bine pentru că este important să știm că oamenii ne sunt alături şi au încredere. Faptul că ei își doresc ca noi să aducem acest rezultat ne-ar putea pune bețe în roate dacă nu am ști să gestionăm această situație, dar ne simțim încurajate. Am primit multe mesaje frumoase de încurajare de la foarte mulți oameni cunoscuți şi necunoscuți. Ne umple de energie pozitivă şi când nu mai putem ne aducem aminte de mesaje şi mai putem puțin”

Jocurile Olimpice- Bodnar și Radiș au câștigat fără emoții semifinala la dublu vâsle

Simona Radiș a vorbit și despre experiența de a fi portdrapelul României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice: ”A fost o surpriză, Mădălina nu a putut pentru au fost devansate cursele, m-am simțit foarte mândră și foarte fericită că am putut să-l duc în locul ei. A fost un moment unic și cu siguranță nu o să-l uit niciodată”
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul Eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Canotaj - Tokyo 2020 - Rezumate de la Olimpiadă
30/07/2021 LA 13:14
Tokyo 2020
Elisabeta Lipă exultă după performanțele canotajului la Jocurile Olimpice: "Sunt de pe altă lume!"
30/07/2021 LA 06:50