Helen Glover, sportiva de 35 de ani care va reprezenta Marea Britanie la Jocurile Olimpice de la Tokyo la canotaj este mama a trei copii. Aceasta va participa la a treia ediție de Jocuri Olimpice din carieră, după ce a mai participat și edițiile din 2012 de la Londra și din 2016 de la Rio., acolo unde a câștigat medalia de aur. După ediția din Brazilia, Helen Glover s-a retras din canotaj și și-a întemeiat o familie.
Ediția din acest an a Jocurilor Olimpice reprezintă revenirea canotoarei britanice. Până la pregătirea pentru Tokyo, ultima oară când se aflase într-o barcă a fost chiar atunci când a cucerit medalia de aur de la Rio. "M-am menținut în formă dar am părăsit lumea sportului după Rio și mi-am întemeiat o familie. Dar apoi s-a întâmplat anul 2020 și mi-am luat un aparat de vâslit acasă. Când bebelușii adormeau îmi începeam antrenamentele și când am văzut că Olimpiada se amână cu un an și am văzut ce rezultate scot am început să mă gândesc mai departe. Până acum, nicio femeie nu a revenit în echipa olimpică de canotaj după ce a născut", a spus Glover.
Tokyo 2020
Flori și covor roșu pentru olimpicii de la canotaj! Imagini de la revenirea din Tokyo
01/08/2021 LA 14:46

Revenirea lui Glover a fost inspirată de fiica sa

Glover a povestit înainte de plecarea în Japonia că fiica ei a fost cea care a inspirat-o cel mai mult atunci când a luat decizia să revină în barcă: "Mă uitam la fiica mea gândindu-mă că în 20 de ani, când va trebui să ia decizii, nu vreau ca ea să aibă vreo teamă sau îndoială, să facă ce vrea, fără vreo presiune din partea societății. Vreau să o fac să simtă că e important să încerci, chiar dacă nu reușești".
Helen Glover a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice din 2012 și în 2016 și este campioană mondială în trei rânduri (2013, 2014, 2015). Pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, Glover își propune o medalie. Sportiva din Marea Britania s-a aflat în trecut și pe prima poziție în clasamentul mondial, fiind cea mai bună canotoare din lume.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Canotaj - Tokyo 2020 - Rezumate de la Olimpiadă
30/07/2021 LA 13:14
Tokyo 2020
Elisabeta Lipă exultă după performanțele canotajului la Jocurile Olimpice: "Sunt de pe altă lume!"
30/07/2021 LA 06:50