România este prezentă la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu 9 echipaje în întrecerile de canotaj. Cele două echipaje de dublu vâsle au reușit evoluții foarte bune în prima zi a competiției.
Canotorii Marian Enache și Ionuț Prundeanu s-au calificat în semifinalele probei masculine de dublu vâsle după ce au terminat pe locul al treilea în seria a treia de calificări, cu timpul de 6 minute, 13 secunde și 62 de sutimi.
La finalul cursei, Marian Enache a declarat că este motivat să dea totul în competiție, nelăsându-se influențat de restricțiile impuse de autorități.
Tokyo 2020
Flori și covor roșu pentru olimpicii de la canotaj! Imagini de la revenirea din Tokyo
01/08/2021 LA 14:46
"E ceva special aici, din punctul meu de vedere. Dar asta este, sunt restricții pentru că ei aici încă au cazuri de Covid-19. Însă restricțiile nu ne împiedică să dăm tot ce avem mai bun din noi și să facem curse cât mai bune.
Obiectivul nostru nu a fost să câștigăm această serie, ci să terminăm în primele trei locuri ca să mergem în semifinale. Iar acum avem două zile de relaxare și antrenamente pentru pregătirea semifinalei. Eu mi-am propus calificarea în finală, ce va fi acolo va fi doar un bonus pentru mine", a declarat sportivul, potrivit COSR.
La rândul său, Ionuț Prundeanu a spus: "A fost o grupă grea, dar frumoasă. Pentru o primă cursă a fost bună, mai avem puțin de lucrat la mici detalii."

Victorie superbă a româncelor în proba feminină

În competiția feminină de dublu vâsle, Ancuța Bodnar și Simona Radiș și-au depus deja candidatura pentru o medalie la Jocurile Olimpice, după ce reușind o adevărată demonstrație de forță într-una din cele trei serii de calificare în semifinale. Româncele au câștigat a treia serie a calificărilor, cu timpul de 6 minute, 49 de secunde și 79 de sutimi, la aproximativ 8 secunde de următoarea barcă.
Semifinalele competiției de dublu vâsle, masculin și feminin, sunt programate pe 26 iulie.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Canotaj - Tokyo 2020 - Rezumate de la Olimpiadă
30/07/2021 LA 13:14
Tokyo 2020
Elisabeta Lipă exultă după performanțele canotajului la Jocurile Olimpice: "Sunt de pe altă lume!"
30/07/2021 LA 06:50