Canotoarea Mădălina Bereş, portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo, alături de Robert Glinţă, a declaratcă o medalie de aur la cel mai așteptat eveniment sportiv al anului ar reprezenta încununarea visurilor, a antrenamentelor şi muncii din ultimii cinci ani.
Medaliată cu bronz cu echipajul de 8+1 al României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, sportiva noastră afirmă că decizia Comitetului Executiv al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român de a o numi portdrapel la Tokyo a luat-o total prin surprindere, pentru că nu se aştepta la o asemenea onoare. Ea a menţionat că echipa olimpică a României are foarte mulţi sportivi cu rezultate excepţionale care ar fi meritat să fie în locul său.

Mădălina Bereș, mândră să fie portdrapel al României la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Tokyo 2020
Flori și covor roșu pentru olimpicii de la canotaj! Imagini de la revenirea din Tokyo
01/08/2021 LA 14:46
"Cred că cele mai mari emoţii le-am avut la aflarea veştii că voi fi portdrapel, adică în prima fază. Acum m-am mai liniştit şi cred că gestionez mai bine emoţiile. Sinceră să fiu nu mă aşteptam deloc. Chiar m-a luat prin surprindere decizia. Ştiu că în echipa olimpică a României sunt sportivi cu rezultate absolut excepţionale şi a fost o surpriză totală pentru mine să fiu eu cea aleasă pentru a fi portdrapel.
A fi portdrapel nu cred că este o presiune în plus. Noi încercăm să facem la Tokyo cele mai bune curse ale noastre. Portdrapelul este o onoare, un privilegiu pentru mine personal. Imediat când am aflat că voi fi portdrapel am sunat-o pe mama şi era extrem de bucuroasă. Chiar m-a certat, mi-a zis de ce nu am anunţat-o mai devreme. Dar i-am spus că nici eu nu am ştiut absolut nimic în legătură cu asta, pur şi simplu am fost şi eu surprinsă că sunt portdrapel.
Să mă aflu pe prima treaptă a podiumului? Fără discuţie, ar fi încununarea tuturor visurilor, a antrenamentelor şi a muncii depuse în ultimii patru ... de fapt, cinci ani. Însă acest ultim an de pandemie noi am încercat să îl luăm ca pe un plus în pregătire, ne-a unit, considerăm că am avut încă un an în aceeaşi echipă. Aşadar pentru noi a fost un avantaj", a spus Mădălina Bereș pentru Agerpres.
Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie. România - Honduras este joi, 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
https://i.eurosport.com/2021/07/15/3173912.jpg
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Canotaj - Tokyo 2020 - Rezumate de la Olimpiadă
30/07/2021 LA 13:14
Tokyo 2020
Elisabeta Lipă exultă după performanțele canotajului la Jocurile Olimpice: "Sunt de pe altă lume!"
30/07/2021 LA 06:50