Meteorologii au anunțat că Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi afectate de vreme extremă. În anumite zile vor fi temperaturi foarte ridicate, care ar putea trece de 40 de grade, iar în altele ploii torențiale și vânt puternic.

Organizatorii au anulat cursele de caiac programate luni

Oficialii au decis să amâne probele de caiac canoe, din cauza unei alerte de vreme severă, fiind așteptat chiar și un taifun. Deocamdată nu a fost anunțată data reprogramării. Decizia afectează delegația României, care forța medaliile cu două echipaje: dublu vâsle feminin şi patru rame masculin.
Tokyo 2020
Flori și covor roșu pentru olimpicii de la canotaj! Imagini de la revenirea din Tokyo
01/08/2021 LA 14:46
”Vă vom ţine la curent cu orice modificări. Le urăm succes tuturor sportivilor ce alcătuiesc lotul olimpic de canotaj al României”, este communicatul Federației Române de Canotaj.
Canotajul românesc a ajuns la Tokyo cu o delegație impresionantă, 9 echipaje și 36 de sportivi, fiind reușite deja două calificări în finalele A olimpice.
Simona Radiș și Ancuța Bodnar au confirmat încă o dată că sunt mari favorite la câștigarea medaliei de aur la dublu vâsle feminin. Tricolorele au făcut azi o altă cursă solidă, solitară, succesul lor în prima semifinală fiind fără dubii.
Echipajul României a parcurs distanța în în 7:04.31. Timpul a fost sub cel , dar chiar și în aceste condiții a venit cu un avans mai mare de 4 secunde față de următoarea clasată, Noua Zeelandă. Semifinala a doua a fost câștigată Olanda cu timpul de 7:08.09. Așadar, Ancuţa Bodnar și Simona Radiş merg în finală cu cel mai bun timp.
Al doilea echipaj românesc care a obținut biletele pentru finală a fost cel masculin de patru rame. Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari au terminat pe locul 1 în recalificări. Tricolorii au câștigat bătălia cu Olanda și Polonia. Dintre aceste două echipaje, batavii însoțesc România în finala A. Dacă vremea va permite, atunci finalele se vor desfășura miercuri.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Tokyo 2020
Canotaj - Tokyo 2020 - Rezumate de la Olimpiadă
30/07/2021 LA 13:14
Tokyo 2020
Elisabeta Lipă exultă după performanțele canotajului la Jocurile Olimpice: "Sunt de pe altă lume!"
30/07/2021 LA 06:50