În această săptămână, toți ochii iubitorilor de ciclism sunt îndreptați către Criteriul Dauphine, cursa tradițională de pregătire a Turului Franței. La nivel mondial însă mai au loc și alte câteva curse de nivel inferior, printre care și Turul Columbiei.
Dacă în mod normal această competiție este interesantă pentru că mereu apar în prim plan rutieri de mare viitor, ediția din acest an a atras atenția printr-un accident oribil. Luis Carlos Chia, un rutier de 25 de ani, s-a impus în etapa a 3-a la sprint, devansându-l pe ultimii metri pe Oscar Adalberto Quiroz.
Ceea ce trebuia să fie o adevărată sărbătoare pentru Chia și familia acestuia s-a transformat în scurt timp într-un adevărat coșmar. Imediat după finish, Chia a sărbătorit victoria cu mâinile ridicate, dar s-a izbit frontal de soția sa, Claudia Roncancio, care se afla pe șosea, fotografiind momentul de glorie al soțului său.
Giro d'Italia Donne
Giro Donne 2022 | Annemiek van Vleuten, mare favorită la tricoul roz! Alte 4 sportive de urmărit
ACUM 3 ORE

Luis Carlos Chia, accident cu propria soție, după etapa a 3-a don Turul Columbiei

Atât femeia, cât și rutierul s-au prăbușit pe șosea și toată lumea s-a alarmat. Din fericire, cei doi soți au fost în afara oricărui pericol, dar sperietura a fost groaznică.
Postul local El Tiempo a oferit o actualizare liniştitoare despre Claudia Roncancio, imediat după incident: "Este conştientă. Medicii i-au pus patru copci și va fi sub observație în următoarele ore".
Rutierul a oferit un scurt interviu despre episodul nedorit, menționând că a încercat să frâneze, dar nu a reușit: "Nu prea știu ce s-a întâmplat în acel moment, eram dincolo de linia de sosire. Am încercat să frânez, dar bicicleta nu a răspuns. Slavă Domnului că soția mea nu și-a pierdut niciodată cunoștința, acum o verifică. Mai mult decât orice, a fost o sperietură".
Victoria din etapa a 3-a a fost a doua pentru Luis Carlos Chia la această ediție a Turului Columbiei, el impunându-se, tot la sprint, și în runda inaugurală. Accidentul nu l-a oprit pe rutier să continue cursa, iar acesta a terminat pe bicicletă și etapa a 4-a, una montană, în care a suferit enorm, terminând pe locul 139, la peste 40 de minute de învingător. Chia este însă lider în clasamentul pe puncte și va mai avea la dispoziție cel puțin două etape pentru a-și demonstra veleitățile de sprinter.
Turul Franței
Turul Franței 2022 | Van Aert, favorit la tricoul verde! Ierarhia cățărătorilor, greu de anticipat
ACUM 5 ORE
Turul Franței
Roglic, încrezător înainte de startul din Turul Franței 2022: "Îl putem învinge pe Pogacar"
ACUM 10 ORE