După două etape mai degrabă plate, în care sprinterii și puncheurii (cazul rundei secunde) și-au tăiat partea leului, etapa a treia din Turul Emiratelor Arabe Unite a propus un finish în cățărare, venit la capătul unei noi runde ușoare.
În condițiile în care a fost vânt de față, nu era de așteptat să se producă ecarturi mari între oamenii de general, dar atacul fantastic al lui Adam Yates a dinamitat cursa.
Rutierul de la Mitchelton-Scott a decis să atace foarte devreme, cu 6 kilometri înainte de final, pe o pantă de aproximativ 8%. Doar Alexey Lutsenko (Astana) și David Gaudu (Groupama FDJ) au reușit să stea în trena sa, dar mișcarea nu părea una decisivă, judecând după cât de mult mai era până la final.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Dar, după un 2019 dezamăgitor, Adam Yates pare într-o formă de grație. Cu 5,2 kilometri înainte de final, englezul a produs o nouă accelerare, iar cei doi cicliști care îi luaseră roata nu au putut să mai rămână în trenă, fiind rupți.
În pluton, marele favorit, Tadej Pogacar (locul 3 din Vuelta 2019 are ca prim mare obiectiv câștigarea generalului în cursa de "casă" a echipei sale), a ratat mutarea decisivă. Judecând după parcursul său ulterior, tânărul sloven a "avut picioare", însă probabil nu a crezut că Yates poate să mențină ritmul atacului până la final. Conștientizând, totuși, că britanicul se depărtează periculos de mult, Pogacar a luat cursa pe cont propriu. A plecat din ce mai rămăsese din pluton, i-a prins pe Gaudo, apoi pe Lutsenko, pe care l-a lăsat în urmă când mai erau 2,7 kilometri.
Totuși, ritmul impus de Adam Yates a fost unul incredibil, astfel că la final acesta a terminat cu un minut și două secunde avans față de Pogacar.
Slovenul va avea o misiune imposibilă joi, când se va ajunge din nou pe Jebel Hafeet, dar de pe alt versant. Atunci, se anticipează că va fi vânt de spate, favorabil atacurilor, dar judecând după cum a arătat Adam Yates azi pare imposibil ca Pogacar să mai poată emite pretenții pentru victoria finală.
De notat că învingătorul din ultimii doi ani de pe Jebel Hafeet, Alejandro Valverde, a fost o dezamăgire, pierzând contactul cu grupul favoriților foarte devreme. "El Bala" a sosit cu 2 minute 38 secunde întârziere, dar ținta lui principală pentru anul acesta sunt Jocurile Olimpice, astfel că lipsa lui de formă nu ar trebui să îi îngrijoreze pe fani. De menționat și faptul că Emanuel Buchmann, liderul de la Bora, care era văzut de mulți specialiști principalul rival al lui Pogacar, a sosit cu peste 12 minute întârziere. Germanul care anul trecut a sosit pe 4 în Turul Franței a căzut în prima parte a etapei de azi și se părea la un moment dat că va abandona.

UAE Tour: Finalul etapei a 3-a

CLASAMENT ETAPĂ
https://i.eurosport.com/2020/02/25/2783945.png
CLASAMENT GENERAL
https://i.eurosport.com/2020/02/25/2783948.png
Înaintea duelului pentru clasamentul general de joi, miercuri urmează o etapă destinată sprinterilor, între Zabeel Park și Dubai City Walk. Rutierii nu vor întâmpina vreo dificultate, dar ar putea să apară ceva vânturi laterale, care să creeze borduri. Marii favoriți la victoria în etapă sunt Dylan Groenewegen, Sam Bennett, Pascal Ackermann, Caleb Ewan și Fernando Gaviria.
https://i.eurosport.com/2020/02/25/2783942.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02