Ciclism

Adio, Mitchelton-Scott! Echipa australiană şi-a schimbat numele, după ce a găsit un sponsor nou

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Fraţii Yates ar putea continua la noua echipă, Manuel Fundacion

Credit imagine: Getty Images

DeCristian Mihala
12/06/2020 la 13:45

GreenEdge Cycling, deţinătoarea francizei pentru echipa de World Tour australiană, a confirmat că se va rebrăndui cu efect imediat. Formaţia îşi va schimba numele din Mitchelton-Scott în Team Manuel Fundacion, după ce noul sponsor s-a alăturat proiectului.

În ultimele luni, Mitchelton-Scott a trecut prin probleme financiare mari, dar echipa are toate şansele să rămână una dintre cele mai puternice din plutonul profesionist, după ce s-a încheiat un parteneriat cu Manuel Fundacion. Informaţia a fost confirmată oficial de către formaţia de la Antipozi.

"După o perioadă foarte grea, cu insecurităţi financiare ca urmare a crizei generate de COVID-19, vă putem confirma un parteneriat pe termen lung cu Manuel Fundacion", se arată pe siteul formaţiei de World Tour.

Ciclism

Fantastic: Mathieu van der Poel ar putea veni în Turul Sibiului

IERI LA 10:14

Cine e Manuel Fundacion şi ce obiective are în ciclism

Noul sponsor este o organizaţie spaniolă de tip non-profit care are ca principal obiectiv dezvoltarea de proiecte sociale. Compania a fost fondată de Francisco Huertas şi Maria Angustias Gonzalez şi va avea o vizibiltate sporită odată cu noul parteneriat.

Echipamentul formaţiei va fi bleumarin cu inserţii lila, iar parteneriatul se va întinde pe cel puţin un an şi jumătate, aşa cum a anunţat Gerry Ryan, omul de afaceri australian care deţine GreenEdge Cycling.

Parteneriatul e valabil atât pentru echipa masculină, cât şi pentru cea feminină, acolo unde campioana mondială Van Vleuten are ambiţii mari. Ea a câştigat deja în 2020 prima cursă importantă la feminin, impunându-se în Omloop het Nieuwsblad, chiar înainte ca sezonul să fie întrerupt.

În privinţa băieţilor, Manuela Fundacion speră pentru un început la un podium în Turul Franţei, acolo unde fraţii Yates - Simon şi Adam - vor merge cu un singur scop: o clasare cât mai bună la general.

Cei doi se află la final de contract, dar schimbarea sponsorului ar putea reprezenta o garanţie suficient de mară din punct de vedere financiar astfel încât cei doi britanici să semneze prelungirea contractelor.

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

00:00:15

Tour de France

Bernal a spus cum stau, de fapt, lucrurile între el și Froome în cadrul echipei Ineos

IERI LA 15:25
Ciclism

Julien Bernard a câștigat etapa a doua din Turul Franței virtual

05/07/2020 LA 17:07
Subiecte asemănătoare
Ciclism
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol