Campion mondial, Alaphilippe pleca în monumentul de ieri drept marea speranță a lui Quick-Step după o primăvară dezamăgitoare. De două ori pe locul secund în clasica belgiană, francezul nu a avut șansa să se lupte pentru victorie, suferind o căzătură groaznică. Cu 62 de kilometri înainte de final, a avut loc un ambuteiaj în pluton, iar Alaphilippe sau Tom Pidcock (Ineos) i-au căzut victime.
Francezul a căzut rău de tot într-o râpă de lângă drum, fiind imediat ajutat de rutierul de la DSM, Romain Bardet. Acesta a sesizat cât de grav e accidentul și a coborât lângă amicul său, pentru a-l ajuta, renunțând astfel la orice șansă de a se lupta pentru victorie.
"Era într-o situație foarte proastă. Nimeni nu a venit și chiar avea nevoie de ajutor. A fost într-adevăr o urgență pentru că nu se putea mișca și nu putea respira", a explicat Bardet, la final.
Turul Italiei
Alessandro Covi a câștigat etapa 20 din Giro! Carapaz a pierdut tricoul roz în fața lui Hindley
ACUM 11 ORE
Transportat la spital, Alaphilippe a aflat că va sta mult timp departe de ciclism: are o fractură de omoplat, două coaste fracturate și un plămân perforat.

Alaphilippe, căzătură groaznică în Liege-Bastogne-Liege. Bardet a coborât în râpă, după el

Remco Evenepoel, învingător în Liege-Bastogne-Liege

Cursa a fost câștigată de coechipierul lui Alaphilippe, Remco Evenepoel, care astfel a salvat sezonul de clasice pentru Quick-Step. Tânărul belgian a atacat pe Côte de La Redoute, cu 30 de kilometri înainte de final, și nu a mai putut fi ajuns. El a fost urmat în clasment de compatrioţii săi Quinten Hermans (Intermarche-Wanty) şi Wout van Aert (Jumbo-Visma).
Remco Evenepoel, în vârstă de 22 de ani, este primul belgian care s-a impus în cea mai veche cursă clasică în ultimii 11 ani (de la Philippe Gilbert, în 2011).

Liege-Bastogne-Liege 2022, rezumat extins

Turul Italiei
Bătălie amânată la vârf în Turul Italiei, pentru Cima Coppi. Koen Bouwman, învingătorul zilei
IERI LA 15:37
Turul Italiei
"Mikel Landa, descătușat!". Spaniolul amenință că va ataca tricoul roz, în Giro. Ce șanse are
IERI LA 09:24