Triplu campion mondial la cyclo-cross, olandezul a luat în 2019 lumea ciclismului de șosea prin surprindere. Puterea pe care o degajă e impresionantă, permițându-i să câștige, printre altele, Amstel Gold Race într-o manieră dramatică, Dwars door Vlaanderen și Brabantse Pijl. Mai mult, a fost al 4-lea în Turul Flandrei, clasică monument care necesită ani de pregătire specială pentru a putea performa.
Rutierul de 24 de ani e un adevărat fenomen, iar Alberto Contador l-a comparat, din acest punct de vedere cu Lionel Messi, considerat de mulți cel mai bun jucător de fotbal din toate timpurile. "El Pistolero" și-a argumentat analogia într-un interviu acordat Wielerflits.
"Van der Poel este acum ca Lionel Messi în fotbal. De ce? Pentru că poți să nu susții Barcelona, dar dacă ai oportunitatea să ajungi în acel oraș, cu siguranță te gândești măcar să te duci să îl vezi pe Messi jucând. Așa se întâmplă și cu Van der Poel. Poate fi vorba și de curse mai mici, dacă el e la start, oamenii merg să îl vadă. E incredibil", a spus fostul mare campion iberic.
Weltmeisterschaften
Rezumatul cursei de șosea de la Mondiale. Remco Evenepoel a dat recital
25/09/2022 LA 09:53
Mulți s-au grăbit să afirme că, dacă Van der Poel ar renunța la cyclo-cross și s-ar pregăti special, ar putea deveni în anii următori un rutier extrem de important pentru Marile Tururi. Un obiectiv mult prea îndrăzneț, crede Contador, care a explicat de ce rutierul olandez nu va fi vreodată un ciclist de clasament general.
"Uneori, fanii ciclismului sunt puțin nebuni și se gândesc că unii rutieri fantastici în clasice, de exemlu, ar putea să facă trecerea către cursele pe etape sau chiar către Marile Tururi. Am auzit de atâtea ori că Peter Sagan a slăbit, poate că va lupta pentru câștigarea Turului Franței. Sagan face lucruri incredibile, dar nu va câștiga vreodată generalul într-o cursă importantă. La fel și Van der Poel, e un ciclist fantastic, care continuă să uimească. Se descurcă uimitor în atât de multe circumstanțe, dar nu e un rutier de general. Hai să ne bucurăm de lucrurile incredibile pe care le realizează, să ne bucurăm că de la o cursă la alta se dezvoltă și arată lucruri fantastice, dar să nu îl proiectăm în ceva ce nu este", a mai spus Contador.
https://i.eurosport.com/2019/10/08/2692771.jpg

Remco Evenepoel poate fi ciclist de general

Dacă Van der Poel nu va fi un rutier de general, Remco Evenepoel, poate cel mai mare talent dat vreodată de ciclism, are o serie de alte atuuri pentru care poate fi un ciclist cu un cuvânt greu de spus în Marile Tururi.
Belgianul de 20 de ani care tocmai a câștigat Vuelta San Juan e deja unul dintre cei mai buni din lume la contratimp și a demonstrat că se descurcă mai mult decât onorabil pe cățărările lungi.
"Remco e de super clasă. El nu e un ciclist strict de clasice, el poate deveni un rutier cu șanse să câștige un Mare Tur. Are un potențial imens, depinde cum și-l va dezvolta, în ce direcție va dori să meargă. Bineînțeles, trebuie testat și modul în care se poate recupera de la o etapă la alta într-un tur de trei săptămâni. Dar are un raport uluitor de watti/kilogram. Dacă discutăm din punctul ăsta de vedere, îl văd să poată câștiga un Mare Tur cândva, dacă își va propune asta", a mai spus "Pistolarul".
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata.
Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Ciclism
Remco Evenepoel, campion mondial în cursa de șosea de la Wollongong. Aur după o cursă uriașă
25/09/2022 LA 07:19
Weltmeisterschaften
Van der Poel, arestat pentru un incident la hotel, chiar înainte de cursa de șosea de la Mondiale
25/09/2022 LA 06:10