Ciclistul spaniol a decis să-și dezvăluie decizia prin intermediul contului său de Instagram, unde a postat un video din care reiese participarea sa în ultimul Mare Tur al anului.
„Bună tuturor,” începe mesajul. „Fac acest video pentru a vă informa despre două lucruri. Primul este că voi participa la Vuelta a Espana începând cu 19 august, iar al doilea este că ea va fi ultima mea cursă ca ciclist profesionist.”
„Sunt fericit că spun asta. Nu o spun cu tristețe. Este o decizie la care m-am gândit foarte mult și nu cred că poate exista un rămas-bun mai potrivit decât în cursa mea de casă, în țara mea.”
Tour de France
Turul Franței 2023 va începe de la Bilbao! Va fi a 2-a oară când Țara Bascilor va găzdui startul
ACUM 21 ORE
„Sunt sigur că vor fi trei săptămâni fantastice și mă voi bucura de toată afecțiunea voastră. Abia aștept.Salutări și ne vedem pe șosea începând cu 19 august.”
Contador are în palmares victorii în toate cele trei Mari Tururi, câștigând Vuelta în 2008, 2012 și 2014, Turul Franței în 2007 și 2009 și Giro d’Italia în 2008 și 2015. Luna trecută, ciclistul spaniol în vârstă de 34 de ani a încheiat al 9-lea în Turul Franței câștigat de Chris Froome pentru a patra oară.
Actualmente component al echipei Trek-Segafredo, Contador și-a început cariera de profesionist la echipa ONCE-Eroski, unde a concurat între 2003 și 2006. Un an petrecut la Discovery Channel i-a adus primul succes major și l-a propulsat în elita ciclismului de șosea. Au urmat trei ani petrecuți la echipa Astana și alți șase la Saxo Bank, perioadă în care Contador a mai câștigat șase Mari Tururi.
El a obținut victoria pe șosea și în Turul Franței din 2010, dar și în Giro din 2011, succese care i-au fost mai apoi șterse din palmares ca urmare a depistării sale pozitive cu substanța Clenbuterol. Contador a fost suspendat până în august 2012, revenind cu o victorie în Vuelta.
Vuelta a Espana, ultimul Mare Tur al anului, poate fi urmărit pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player în perioada 19 august – 10 septembrie.
Ciclism
Egan Bernal a fost operat cu succes după accident, dar are șanse mici să mai concureze în acest an
25/01/2022 LA 12:33
Ciclism
Egan Bernal s-a accidentat grav la un antrenament și a ajuns în spital
24/01/2022 LA 18:01