Alegerile FRC de azi s-au încheiat cu victoria previzibilă a lui Alex Ciocan, cel mai bine pregătit candidat pentru postul de șef peste ciclismul românesc.
Ciocan este un fost ciclist de performanţă, multiplu campion naţional cu nenumărate participări la Tururile României, Greciei, Bulgariei şi Turciei. După retragerea din activitate a fost antrenor, organizator de competiţii de şosea, dar şi comentator al competiţiilor de ciclism de la Eurosport.
Conectat la tot ce înseamnă ciclismul de performanță și pus la punct în cel mai mic detaliu cu tot ce e nou în sportul pe care l-a slujit, Ciocan este un profesionist desăvârșit și reprezintă marea șansă pentru ca România să înceapă să însemne ceva în acest sport. În ultimii ani, aparițiile lui Grosu, Țvetcov și Vlad Dascălu au fost mai degrabă rodul întâmplării, al valorii individuale și al șanselor primite de aceștia în afara granițelor României. Cu Alex în fruntea Federației, există toate premisele ca la nivel intern tinerele talente să fie altfel susținute și să aibă, în viitor, un climat propice performanței.
Ciclism
Jasper Philipsen, victorie în Saitama Criterium. Valverde și Nibali s-au retras
06/11/2022 LA 12:49
https://i.eurosport.com/2021/06/19/3156543.png

Alex Ciocan, ales încă din martie președintele Federației Române de Ciclism

În vârstă de 42 de ani, Alexandru Ciocan fusese ales președinte al Federației Române de Ciclism pe 13 martie. El a fost votat pentru mandatul de 4 ani de 47 din cei 74 de membri afiliaţi prezenţi la Adunarea Generală. Fostul sprinter își surclasase concurența, ceilalți trei adversari primind 21 de voturi (Szabolcs Sebestyen) și câte 3 voturi (Traian Vasile Goga și Mariana Macovei).
Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a anunţat la scurt timp că instituţia pe care o conduce a suspendat hotărârea Adunării Generale de Alegeri a Federaţiei Române de Ciclism
"Consider că este necesar să explic în detaliu modul în care privesc situaţia Federaţiei Române de Ciclism, cu atât mai mult cu cât am fost preşedintele acesteia vreme de aproape 8 ani. Astăzi, 19 martie, MTS a emis decizia de suspendare a hotărârii AG de Alegeri a FR Ciclism din data de 13 martie. Motivul îl reprezintă componenţa Adunării Generale, ultima înregistrată şi validată în instanţă fiind cea din 10 februarie 2017, care apare şi în Registrul Special Federaţii. Adunarea Generală din 13 martie a fost convocată cu o altă componenţă, respectiv cea rezultată în urma Adunării Generale din 2019, nevalidată de instanţă. Există prevederi legale care dau dreptate ambelor abordări, dar, aşa cum am solicitat şi celorlalte federaţii sportive naţionale, toate federaţiile sportive trebuie să intre în deplină legalitate şi conformitate cu legea sportului", a scris Novak pe pagina sa de Facebook.

Alex Ciocan, extrem de fair-play după ce alegerile din martie au fost suspendate

Contactat de Agerpres la vremea respectivă, Ciocan a precizat că Ministerul Tineretului şi Sportului are motive să suspende acea Adunare Generală de Alegeri şi a precizat că, deşi nu sunt cei mai buni prieteni, nu este "un război" între el şi ministrul Eduard Novak, fostul preşedinte al FRC.
"Încercând să rămân imparţial, MTS are motive să ia această decizie de suspendare a Adunării Generale de Alegeri. Nu putem să sărim în sus. OK, ne deranjează chestia asta, pentru că vom repeta alegerile peste o lună-două sau trei când vom reuşi să punem toate actele la punct şi să le aducem la zi. Teoretic nu este vina noastră că s-a întâmplat aşa, este vina ultimilor ani când cel care ar fi trebuit să se ocupe de buna desfăşurare a Adunărilor Generale nu a făcut-o. Aşa că au rămas nefinalizate multe lucruri. Noi cam ştiam treaba asta însă trebuia să fim pregătiţi pentru ambele scenarii. Dacă vom primi avizul sau nu de la MTS. Poate că eu şi domnul Novak nu suntem cei mai buni prieteni din lume, dar nu cred că este un război. Este efectiv o treabă făcută nemţeşte", a spus Ciocan.
Ciclism
Sonny Colbrelli și-a anunțat retragerea din ciclism: "Trebuie să renunț la visul meu de o viață"
30/10/2022 LA 11:30
Turul Franței
Turul Franței 2023 | Start din Spania, o singură etapă de contratimp și 7 etape montane
27/10/2022 LA 14:27