Prima rundă se aștepta să fie un duel între Sam Bennett (Quick Step) și Caleb Ewan (Lotto Soudal), dar haosul care a însoțit cursa a făcut ca surprizele să apară.
Etapa a fost dominată de căzături teribile, în condiții de ploaie, cel mai afectat fiind Pavel Sivakov, locotenentul de nădejde al lui Egan Bernal.
Cu 58 de kilometri înainte de final, doi dintre marii favoriți ai rundei de azi, Caleb Ewan și Giacomo Nizzolo au pierdut contactul cu plutonul, după ce au fost implicați în accidente. Micuțul sprinter al lui Lotto Soudal s-a aflat la peste 6 minute în spate, în timp ce noul campion al Italiei a pierdut doar un minut. Plutonul a ducs o trenă extrem de liniștită după ce Miguel Angel Lopez a alunecat ca pe gheață pe o căzătură, astfel că Ewan a avut șansa să revină, deși nimeni nu îi mai dădea vreo șansă. Totuși, australianul nu a putut să mai sprinteze în condiții optime, la final, cum nu a făcut-o nici Sam Bennett, și el implicat anterior într-un accident.
Ciclism
Jasper Philipsen, victorie în Saitama Criterium. Valverde și Nibali s-au retras
06/11/2022 LA 12:49
În condiții de ploaie, Alexander Kristoff se simte ca peștele în apă și a demonstrat asta încă o dată. Într-un sprint în care nivelul s-a egalizat oarecum, după o rundă atât de dificilă, în care marii favoriți au fost la pământ, norvegianul a fost cel mai puternic, depășindu-i pe Mads Pedersen, care a arătat încă o dată că e capabil să sprinteze și pe Cees Bol, uriașul cu un fuleu impresionant, dar care se descurcă doar în etapele ușoare, fără diferențe de nivel.

Thibaut Pinot, marele perdant al zilei

Plutonul a decis să neutralizeze cursa și să nu forțeze nimic în ultimii 40 de kilometri, astfel că aproape toți cei rămași în spate din cauza căzăturilor au "prins".
La intrarea în ultimii 3 kilometri a avut loc ultimul ambuteiaj, și cel mai serios din punct de vedere al clasamentului general. Thibaut Pinot, locul doi din Dauphine și marea speranță a Franței pentru tricoul galben, a căzut.
Francezul nu va pierde timp la general, având în vedere că accidentul în care a fost implicat s-a produs în ultimii 3 kilometri ai rundei, însă premisele nu sunt deloc favorabile.
Într-un Tur al Franței croit de organizatori pentru el, Pinot va avea nevoie să se recupereze pentru a fi la nivel optim în etapele de munte. Totuși, a părut extrem de zguduit după ce a pățit azi. Cu toate că s-a ridicat și a pedalat alături de coechipierii săi către linia de finish, reprezentantul din Hexagon a lăsat multă piele pe asfalt. Coapsa și mâna dreaptă arătau teribil, astfel că șansele pentru un loc pe podium, la Paris, au scăzut considerabil.
Ciclism
Sonny Colbrelli și-a anunțat retragerea din ciclism: "Trebuie să renunț la visul meu de o viață"
30/10/2022 LA 11:30
Turul Franței
Turul Franței 2023 | Start din Spania, o singură etapă de contratimp și 7 etape montane
27/10/2022 LA 14:27