În documentarul "Lance", realizat de ESPN, fostul ciclist din SUA dezvăluie cum a mers în 2013 în Italia, pentru a-i cere scuze lui Simeoni pentru modul în care l-a tratat. Într-un interviu pentru Il Giornale, fostul rutier italian a confirmat întâlnirea şi a vorbit frumos despre cel care în urmă cu aproape 20 de ani îl ameninţa că îl va distruge.

Ce s-a întâmplat între Lance Armstrong şi Filippo Simeoni

Simeoni, dublu câştigător de etapă în Vuelta şi campion naţional al Italiei pe şosea, a fost pacientul celebrului doctor Michele Ferrari, cel care s-a ocupat ulterior atent şi de "vitaminele" luate de Lance Armstrong.
Turul Italiei
Dries de Bondt a câștigat etapa a 18-a din Giro, fiind cel mai puternic la sprintul dintre evadați
ACUM 2 ORE
Simeoni a recunoscut în tribunal că medicul i-a prescris EPO şi horomni de creştere, în 1996 şi 1997, pentru a-i îmbunătăţi performanţele, ba chiar i-a dat instrucţiuni clare despre cum trebuie urmat tratamentul. În 2001-2002, Simeoni a fost suspendat pentru dopaj, pedeapsa fiind destul de blândă, având în vedere valoarea informaţiilor furnizate.
Într-un interviu pentru Le Monde, în 2003, Armstrong, care avea o legătură strânsă cu Ferrari, acesta fiind în spatele succeselor sale, l-a numit pe Simeoni mincinos, criticându-l dur. În replică, italianul l-a dat în judecată pentru liderul US Postal pentru defăimare, cerând daune în valoare de 100.000 de euro (proces la care a renunţat în 2006).
Astfel, la startul Turului Franţei 2004, relaţiile dintre cei doi ciclişti erau teribil de încordate. În etapa a 18-a, într-o etapă croită pentru evadare, Simeoni şi alţi 5 rutieri care nu prezentaul vreo ameninţare pentru tricoul galben al lui Lance, au atacat. Armstrong, care avea un avans de 7 minute la general faţă de locul secund, a mers şi el în evadare, forţând pe T-Mobile să ducă o trenă susţinută pentru a îl prinde pe american.
Gestul lui Lance Armstrong e unul fără explicaţii la prima vederer, dacă nu am fi ştiut contextul de mai sus. Însă, americanul era atât de supărat pe Simeoni încât a vrut să îi interzică visul de a avea o şansă să câştige o etapă în Turul Franţei. Odată prinsă evadarea, Lance i-a şoptit mai multe cuvinte la ureche italianului, relatate ulterior de acesta. "Ai făcut o mare greşeală, nu trebuia să depui mărturie împotriva doctorului Ferarari şi nu trebuia să mă dai în judecată. Am bani, am timp, te voi distruge", au fost cuvintele lui Lance, conform lui Simeoni.
https://i.eurosport.com/2010/06/29/621405.jpg

Împăcarea dintre Lance Armstrong şi Filippo Simeoni

În 2013, după ce USADA a demonstrat că Lance Armstrong s-a dopat, iar americanul a recunoscut totul într-un interviu pentru Oprah, acesta a avut remuşcări faţă de modul în care s-a comportat cu Simeoni şi a mers special în Italia pentru a-şi cere scuze. Lucru relatat de documentarul "Lance" şi confirmat azi de fostul ciclist de la Domina Vacanze, în Il Giornale.
"Este adevărat, Lance a venit special din Texas pentru a mă întâlni şi a vorbi faţă în faţă. A luat legătura cu mine prin Pier Bergonzi (n.r. un ziarist renumit pe ciclism, de la Gazzetta dello Sport), care ne-a servit şi ca interpret. Am discutat la Roma preţ de peste o oră. Şi-a cerut scuze din suflet, iar eu i-am explicat mânia şi dispreţul pe care îl aveam pentru tot ce mi se întâmplase, legat de dopaj", a dezvăluit Simeoni.
Italianul a lăsat trecutul deoparte şi, judecând la rece, crede că Armstrong a plătit tribut pentru toate greşelile comise. Din păcate pentru el, pentru ciclism şi pentru fanii de pretutindeni, un mit a fost spulberat, ceea ce e extrem de trist, mai ales că Lance avea toate datele pentru a se impune în curse şi fără a trişa.
"Era atât de puternic încât cei care nu au făcut ciclism nu pot înţelege exact cine a fost cu adevărat Lance Armstrong. Avea un corp de oţel, dar mintea era cea care făcea diferenţa. A făcut mari greşeli, dar nu e singurul şi cred că merită o a doua şansă. A plătit cu vârf şi îndesat, i-au şters din palmares toate Tururile Franţei, deşi eu cred că le-ar fi câştigat şi fără dopaj. Mult mai greu, e adevărat, dar cred că le-ar fi câştigat. Dar a plătit pentru asta, şi-a pierdut toată reputaţia, lucrul cel mai de preţ şi la care visează majoritatea sportivilor", a mai spus Simeoni.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Turul Italiei
Joao Almeida, OUT din Giro 2022, după ce a fost găsit pozitiv la COVID-19
ACUM 7 ORE
Turul Italiei
Simon Yates s-a retras din Giro. Căzătura de pe Etna, mult mai serioasă decât se credea
ACUM 8 ORE