Cu 15 km înainte de final, liderul Andrea Vendrame avea un avans de 10 secunde în fața trio-ului format din Bennett, Hamilton și Brambilla iar Edet și Visconti se aflau la încă 10 secunde distanță. O cursă cu adevărat remarcabilă făcută de italianul de 26 de ani, el fiind mai degrabă un sprinter decât un cățărător.
După doar doi kilometri însă, australianul Hamilton l-a ajuns pe Vendrame, iar Bennet și Brambilla s-au alăturat și ei la scurt timp, cu câțiva kilometri înainte de finalul cățărării. Bennett a atacat, la fel ca Brambilla iar în cele din urmă toți au încheiat cățărarea împreună cu Brambilla în frunte.
În cele din urmă, așa cum era de așteptat, cel mai bun sprinter, Andrea Vendrame a câștigat cursa în timp ce pe locul doi s-a situat Hamilton.
Turul Italiei
Dries de Bondt a câștigat etapa a 18-a din Giro, fiind cel mai puternic la sprintul dintre evadați
ACUM 7 ORE
Unul dintre evenimentele marcante ale cursei a fost accidentarea lui De Marchi iar cei de la Israel Start Up Nation au oferit informații: ”Dema a fost transportat la spital și a fost diagnosticat cu o ruptură de claviculă și șase coaste rupte. Nu a suferit accidentări craniene, dar va sta cel puțin o noapte”.

Momentele cheie ale cursei

212 KM RĂMAȘI - Etapa a început cu un atac instant al lui Filippo Fiorelli (Bardiani CSF). Nimic spectaculos de la altcineva deși George Bennett (Junbo-Visma) părea pregătit în orice moment să atace. El fusese ofensiv cu o zi înainte însă ritmul său a scăzut semnificativ ulterior.
208 KM RĂMAȘI - Accident chiar la început. În jur de 12 rutieri se opresc după o ciocnire de cauciucuri în spatele plutonului. Un nume important implicat este cel al lui Marc Soler de la Movistar, cel care a fost nevoit să meargă ulterior în spatele mașinii echipei. La evadare a existat un contraatac al luiu Simon Pellaud care a stârnit răspunsuri de la mai mulți rutieri.
200 KM RĂMAȘI - Soler avea probleme importante în acest moment. Spaniolul nu păruse să aibă parte de o căzătură, dar avea clar dureri la spate, având și un coleg care a mers aproape de el.
186 KM RĂMAȘI - Jacopo Mosca (Trek-Segafredo) s-a distanțat pentru ca apoi să i se alătura Mikkel Honore (Deceuninck Quick-Step). Însă de îndată ce se ajunge la cățărare, distanța a scăzut semnificativ de fruntea plutonului.
182 KM RĂMAȘI - Alessandro De Marchi a ieșit din cursă. El a fost luat cu ambulanța și transportat la spital. Rutierul de la Start-Up Nation a purtat tricoul roz timp de două zile în prima săptămână.
155 KM RĂMAȘI - Aproape de Florența, cinci rutieri au reușit să evadeze: Dries De Bondt (Alcepin-Fenix), Diego Ulissi (UAE Emirates), Simone Ravanelli (Androni Giacattoli), Vincenco Albanese (Eolo-Kometa) și Mikkel Honore (Deceunick Quick-Step). Un avans de 10 secunde.
150 KM RĂMAȘI - Alex Dowsett a abonadonat. Vești din ce în ce mai grele pentru Israel Start-Up Nation.
145 KM RĂMAȘI - 14 rutieri în evadare: Geoffrey Bouchard and Andrea Vendrame (both Ag2R-Citroen), Natnael Tesfatsion (Androni Giacattoli), Simone Petilli (Intermarche-Wanty-Gobert), Guy Niv (Israel Start-Up Nation), George Bennett (Jumbo-Visma), Chris Hamilton (Team DSM), Victor Campenaerts (Qhubeka-Assos) și Gianluca Brambilla (Trek-Segafredo)
95 KM RĂMAȘI - Cinci rutieri au abandonat astăzi: Gino Mader (Bahrain-Victorious), Fausto Masnada (Deceuninck Quick-Step), Alessandro De Marchi și Alex Dowsett (Israel Start-Up Nation) și Marc Soler (Movistar).
Cursa de astăzi nu avea cum să fie una ușoară: 212 kilometri prin Toscana și Emilia-Romagna cu un finish în comuna Bagno din Romagna după patru cățărări dar și drumuri care sunt oricum numai plate nu.
Turul Italiei
Joao Almeida, OUT din Giro 2022, după ce a fost găsit pozitiv la COVID-19
ACUM 12 ORE
Turul Italiei
Simon Yates s-a retras din Giro. Căzătura de pe Etna, mult mai serioasă decât se credea
ACUM 13 ORE