Despre venirea lui Amador la Ineos s-a vorbit încă de vara trecută, însă se părea că acest transfer nu se va mai realiza. Asta pentru că Eusebio Unzue a cerut să primească despăgubiri dacă ciclistul său va ajunge la un alt club. Cazul a ajuns pe masa Tribunalului de Arbitraj Sportiv al UCI în decembrie, iar ciclistul a avut în cele din urmă câștig de cauză.
El de altfel s-a antrenat în echipamentul lui Ineos încă din ultima lună a anului trecut, însă nu a putut să fie prezentat oficial sau să participe la vreo cursă până când nu s-a dat un verdict clar în cazul litigiului cu Movistar. De altfel, anumite publciații de profil anticipau că Amador va continua cu echipa spaniolă, urmând să nu i se dea dreptate în demersul său.
Acum, însă, lucrurile sunt clare, iar Amador îl urmează pe Richard Carapaz, câștigătorul Giro de anul trecut, la Ineos. Costa-ricanul a semnat un contract valabil pe trei ani cu echipa britanică.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
"Cine nu ar fi fericită că poate evolua pentru Ineos? Sunt extrem de mândru că pot face parte dintr-o echipă atât de puternică. Mi-am petrecut mare parte a carierei la Movistar și vreau să le mulțumesc celor de acolo pentru că au crezut în mine. Dar am simțit că e nevoia de o schimbare în cariera mea, e o provocare pe care nu o puteam rata. Ineos m-a impresionat mereu prin unitatea arătată și dispune de rutieri fantastici", a spus Amador la prezentare.
Andrey Amador a avut de-a lungul timpului două clasări în primii 10, în Giro D'Italia, performanța din 2014 (locul 4) rămânând borna carierei sale. Foarte bun și la contratimp, Amador va avea la Ineos statutul clar de locotenent al lui Carapaz, care vrea să își apere titlul în Giro.
Pentru Turul Franței, principalul obiectiv al sezonului pentru Ineos, echipa britanică a pregătit o formulă de gală, cu Bernal, Geraint Thomas și Chris Froome printre protagoniști.
În ceea ce o privește pe Movistar, echipa spaniolă rămâne descoperită pentru cursele mari, pe etape. Pe lângă Carapaz, Unzue l-a pierdut în această iarnă și pe Mikel Landa, dar și pe Nairo Quintana. Ibericii au reușit să îl aducă pe Enric Mas, locul doi din Vuelta 2018, dar echipa pare mult slăbită comparativ cu anii precedenți. Asta și în contextul în care Alejandro Valverde împlinește în primăvara asta 40 de ani și e clar pentru toți că nu mai poate obține succesele din anii de glorie
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02