Faptul că Froome va pleca de la Ineos la finalul acestui sezon, i-ar putea face pe conducătorii echipei să nu se bazeze pe el în ediția din acest an.
Există din ce în ce mai multe zvonuri în lumea ciclismului conform cărora britanicul Chris Froome nu va lua startul în acest an la cea mai importantă competiție ciclistă din lume. Ineos, echipa lui Froome, a refuzat să comenteze pentru VeloNews zvonurile potrivit cărora Froome ar putea fi lăsat în afara lotului pentru Turul Franței, spunând doar că selecția pentru Marele Tur va fi făcută în jurul perioadei de desfășurare a Criteriului Dauphine, care va avea loc la mijlocul lunii august.

Matt White: "Nu aș fi surprins dacă l-ar lăsa pe dinafară pe Froome"

Ciclism
Alaphilippe: "Nu vreau să îmi termin cariera fără să fi încercat să câştig Turul Franţei"
30/11/2021 LA 12:31
Faptul că echipa britanică nu a dezmințit categoric aceste zvonuri a dat naștere speculațiilor. Directorul de la Mitchelton-Scott, echipă văzută drept principala rivală a celor de la Ineos în lupta pentru tricoul galben, a declarat că nu l-ar surprinde dacă Froome va fi lăsat pe dinafară.
”Nu aș fi surprins dacă l-ar lăsa pe dinafară. Pentru Ineos va fi o situație dificil de gestionat, pentru că au în echipă ultimii trei câștigători ai Turului Franței. Froome încearcă să atingă pentru a 5-a oară trofeul, Geraint Thomas a câștigat acum doi ani și a fost solid în precedentul, iar Egan Bernal este următoarea vedetă a sportului nostru.”, a declarat Matt White prin intermediul unui podcast SBS.
https://i.eurosport.com/2020/07/14/2849881.jpg
https://i.eurosport.com/2020/05/28/2825026.jpg

Prea mulți lideri la Ineos

Situația din cadrul grupării Ineos este foarte încordată și tocmai de aceea speculațiile privind absența lui Froome din ”Marea Buclă” par să stea în picioare. Atât G.Thomas, câștigătorul din 2018, cât și E.Bernal, câștigătorul de anul trecut și-au manifestat public intențiile de a se bate pentru tricoul galben în ediția din acest an. Astfel, managerii echipei sunt puși într-o postură dificilă în a alege cine va fi liderul echipei.
De acest lucru pot să profite echipele rivale din pluton, care consideră că tensiunile de la Ineos ar putea crea o șansă uriașă de a fi spartă hegemonia de 5 ani a echipei britanice.
Conform raportului VeloNews, Froome s-a alăturat colegilor săi de echipă săptămâna aceasta, într-un cantonament la înaltă altitudine din Tenerife și urmează să se întoarcă la curse luna viitoare. Este de așteptat ca Froome să concureze Turul de l'Ain și Criteriul Dauphine înaintea Turului Franței.
https://i.eurosport.com/2020/05/15/2819213.jpg

Este Froome la 100% din potențial?

Conform spuselor lui White, situația lui Froome este genarată de 2 lucruri: starea fizică a sportivului și decizia echipei privind liderii din Marele Tur. Deși se pare că și-a revenit complet după căzătura groaznică de anul trecut, Froome nu a participat decât la o singură cursă în acest sezon, în Turul UAE, deci picioarele englezului rămân netestate în condiții de cursă.
Pe de altă parte, e greu ca o echipă care poate alinia doar 8 cicliști la startul competiției să aibă 3 lideri care să pornească cu șanse egale. Acest lucru ar putea duce la situații dificile, iar în momentele cheie aceștia nu vor putea conlucra pentru a-l ajuta pe cel mai puternic dintre ei.
Bineînțeles, intențiile rutierului sunt de a participa la Turul Franței și de a câștiga pentru a 5-a oară tricoul galben, însă rămâne de văzut dacă nu cumva managerii lui Ineos vor avea alte intenții atunci când vor anunța componența echipei la competiția care este programată să plece la drum pe 29 august, din Nice.
Turul Franței
Tadej Pogacar nu va face dubla Giro - Turul Franţei în 2022: "Sunt încă foarte tânăr"
19/11/2021 LA 11:49
Turul Italiei
Un Giro pentru căţărătorii puri. Cei mai puţini kilometri de contratimp din ultimii 60 de ani
12/11/2021 LA 11:55