Astana se pregătește să redevină o forță în Marile Tururi și transferă doi oameni de clasament general, pe Vicenzo Nibali și Miguel Angel Lopez. De fapt, îi readuce în propria curte, pentru că ambii au mai îmbrăcat tricoul echipei din Kazakhstan în trecut.
Astana a confirmat întoarcerea lui Vincenzo Nibali la echipă pentru 2022, veteranul italian urmând să i se alăture lui Miguel Angel Lopez, care va avea calitatea de lider. Acesta din urmă revine după un an petrecut al Movistar. Aceste mișcări au legătură și cu Alexander Vinokourov. Îndepărtat în vară de Yana Seel, fostul câștigător al Turului Spaniei în 2006 a recâștigat controlul la echipă, după retragerea sponsorului Premier Tech.
Ciclism
Eddy Merckx pune capăt conflcitului cu Evenepoel! "Sunt un mare fan al lui Remco, să fie clar!"
18/10/2021 LA 11:55

Astana dă lovitura cu "Rechinul" Nibali și "Superman" Lopez

De remarcat faptul că Nibali (37 ani) a înregistrat cele mai bune rezultate ale carierei în perioada în care a reprezentat Astana, între 2013 și 2016. A câștigat Giro d'Italia în 2013 și 2016 și Turul Franței în 2014. Nibali a concurat apoi pentru Trek-Segafredo și Bahrain Merida, dar nu s-a mai apropiat de rezultatele din perioada Astana. Alături de Vicenzo, la echipa din Kazakhstan vor mai ajunge fratele acestuia, Antonio, Michele Pallini, omul de încredere al "Rechinului" și Emiliano Magni.
https://i.eurosport.com/2021/07/24/3180192.jpg
Nibali se va întoarce să lucreze cu directorul sportiv Giuseppe Martinelli, care l-a ghidat de la mașina echipei în timpul celor mai mari victorii ale sale.
"Sunt foarte fericit să mă întorc la echipa Astana, pentru mine este o adevărată familie, care mi-a oferit multe. Iar împreună am obținut cele mai mari succese", a declarat Nibali.

Egan Bernal mai stă încă 2 ani la Ineos

Între timp a fost lămurită și situația lui Egan Bernal la Ineos. Echipa britanică condusă de Dave Brailsford a respins zvonurile privind o despărţire de ciclistul columbian, câştigător al Turului Franţei 2019 şi al Turului Italiei 2021.
În presa columbiană au apărut zvonuri că Egan Bernal nu este mulţumit la Ineos.
https://i.eurosport.com/2021/09/04/3213081.jpg
''Încă mai are doi ani de contract. Suntem în al treilea an din înţelegerea pe cinci ani cu Egan. El a câştigat Turul Franţei pentru noi, a demonstrat ce formă fantastică are şi a câştigat Turului Italiei în acest an. Este unul dintre rutierii cheie din actuala echipă şi în viitor'', a declarat Brailsford, citat de Agerpres.
Agentul lui Bernal, Giuseppe Acquadro, a dezminţit la rândul său zvonul privind o posibilă plecare a columbianului la echipa Israel Start-Up Nation: ''Egan are încă doi ani de contract cu Ineos Grenadiers şi este fericit aici. Se concentrează pe viitoarea ediţie a Turului Franţei şi nu ştiu cine a lansat această poveste''.
Bernal, 24 ani, a mai participat în acest sezon şi în Turul Spaniei, în care s-a clasat pe locul 6 la general.
Ciclism
Femeia care a provocat cea mai cruntă căzătură din istoria Turului Franței și-a aflat sentința
14/10/2021 LA 18:54
Ciclism
Traseu Turul Franței 2022 | 53 de kilometri de contratimp, etapă pe pavate și finish pe Alpe d'Huez
14/10/2021 LA 12:35