2017 a fost anul în care Turul Franței a fost transmis integral pentru prima dată. Fiecare minut al fiecărei etape a putut fi văzut de telespectatorii Eurosport și de utilizatorii platformei online Eurosport Player. Pe parcursul celor trei săptămâni de cursă, 25 de ore în plus de ciclism au putut fi urmărite față de 2016.

Eurosport a înregistrat o audiență medie de 785,000 (în 10 țări: Germania, Polonia, România, Regatul Unit, Olanda, Suedia, Danemarca, Norvegia, Italia și Spania) pe parcursul celor 21 de etape, o creștere de 10% față de datele de anul trecut.

Giro d'Italia
Hindley a câştigat etapa "regină" din Giro 2020! Primii 3 clasaţi, despărţiţi de 15 secunde
ACUM 43 MINUTE

Etapa a 13-a a Turului, cea de la Saint-Girons la Foix câștigată de Warren Barguil de Ziua Națională a Franței, a înregistrat cea mai mare audiență a unei etape din 2013 încoace, cu o medie de 1.2 milioane de telespectatori.

Fanii ciclismului din România au contribuit la rândul lor la această realizare. Ediția din acest an a fost cea mai urmărită pe teritoriul țării din 2009 încoace, creșterea față de 2016 fiind de 6%.

Directorul General al Eurosport, Peter Hutton, a spus: „Am fost copleșiți de numărul de mesaje venite de la fani pe întreg continentul, mesaje de susținere a transmisiei Turului Franței din acest an. Aceste cifre sunt dovada acestor sentimente.”

„La Eurosport credem cu fermitate că suntem Gazda Ciclismului și dorim nu numai să arătăm ce se întâmplă, ci și de ce se întâmplă. Fie că este vorba de analize ale experților noștri sau de conținut de genul excelentelor explicații sportive, dorim să avem toate unghiurile acoperite.”

Eurosport va continua să transmită cele mai importante competiții de ciclism și va acoperi în întregime toate etapele Turului Franței pentru următorii șase ani.

Giro d'Italia
Colle dell'Agnello şi Col d'Izoard au dispărut din Giro. Cum arată noul traseu şi anunţul lui Nibali
ACUM 6 ORE
Giro d'Italia
Ziua "Z" în Giro 2020. Azi avem Cima Coppi: etapa decisivă pentru tricoul roz
ACUM 10 ORE