2017 a fost anul în care Turul Franței a fost transmis integral pentru prima dată. Fiecare minut al fiecărei etape a putut fi văzut de telespectatorii Eurosport și de utilizatorii platformei online Eurosport Player. Pe parcursul celor trei săptămâni de cursă, 25 de ore în plus de ciclism au putut fi urmărite față de 2016.
Eurosport a înregistrat o audiență medie de 785,000 (în 10 țări: Germania, Polonia, România, Regatul Unit, Olanda, Suedia, Danemarca, Norvegia, Italia și Spania) pe parcursul celor 21 de etape, o creștere de 10% față de datele de anul trecut.
Etapa a 13-a a Turului, cea de la Saint-Girons la Foix câștigată de Warren Barguil de Ziua Națională a Franței, a înregistrat cea mai mare audiență a unei etape din 2013 încoace, cu o medie de 1.2 milioane de telespectatori.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Fanii ciclismului din România au contribuit la rândul lor la această realizare. Ediția din acest an a fost cea mai urmărită pe teritoriul țării din 2009 încoace, creșterea față de 2016 fiind de 6%.
Directorul General al Eurosport, Peter Hutton, a spus: „Am fost copleșiți de numărul de mesaje venite de la fani pe întreg continentul, mesaje de susținere a transmisiei Turului Franței din acest an. Aceste cifre sunt dovada acestor sentimente.”
„La Eurosport credem cu fermitate că suntem Gazda Ciclismului și dorim nu numai să arătăm ce se întâmplă, ci și de ce se întâmplă. Fie că este vorba de analize ale experților noștri sau de conținut de genul excelentelor explicații sportive, dorim să avem toate unghiurile acoperite.”
Eurosport va continua să transmită cele mai importante competiții de ciclism și va acoperi în întregime toate etapele Turului Franței pentru următorii șase ani.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02