Unul dintre membrii fondatori ai echipei Sky, Rod Ellingworth, a fost adus în această toamnă la cârma formației Bahrain Merida. Acesta a negociat un parteneriat extrem de avantajos cu McLaren, iar ieri părțile s-au înțeles. McLaren devine astfel sponsorul principal al echipei, care își va schimba denumirea.
"Suntem încrezători că ciclismul profesionist intră într-o nouă eră, una în care pasiunea și tehnologia se vor combina pentru a deschide noi orizonturi. Despre aceasta este noua echipă Bahrain McLaren", a spus John Allert, unul dintre noii directori, odată semnat contractul.
Merida, fostul sponsor principal din ultimii trei ani, va continua colaborarea cu noua echipă, urmând a furniza în continuare biciclete.
Tour de Slovaquie
Kristoffer Halvorsen s-a impus la sprint în etapa a 3-a din Turul Slovaciei! Sagan, lider la general
ACUM 11 ORE
În această toamnă, la Bahrain Merida au avut loc o serie de schimbări. Nibali a plecat la Trek, contractul cu Rohan Dennis a fost reziliat, în timp ce situația lui Pozzovivo rămâne incertă.
Totuși, echipa va avea doi cicliști importanți în rolul de lideri în Marile Tururi, după ce Woet Poels și Mikel Landa au semnat contracte.
Rod Ellingworth l-a adus și pe Mark Cavendish, care încă visează la recordul de victorii de etapă în Turul Franței, dar și pe alți doi rutieri britanici tineri extrem de talentați: Scott Davies și Fred Wright.
Se estimează că, din 2020, Team Bahrain McLaren va fi una dintre cele mai bogate formații de World Tour, urmând a le face concurență lui Team Ineos și Deceuninck Quick Step.
16 victorii de World Tour a obținut Bahrain Merida în 2019. Cele mai multe au fost obținute de Sonny Colbrelli și Mark Padun (câte trei).
Ciclism
David Gaudu a câștigat ultima etapă din Turul Luxembourgului! Almeida s-a impus la general
ACUM 13 ORE
Tour de Luxembourg
Bauke Mollema, căzătură teribilă în Turul Luxembourgoului
IERI LA 15:52