Bauke Mollema (Trek-Segafredo) a câștigat Il Lombardia, ultima clasică monument a carierei, după un atac superb, cu 18 kilometri înainte de final. Podiumul a fost completat de Alejandro Valverde (Movistar) și Egan Bernal (Ineos).
Rutierul olandez de 32 de ani a demonstrat în această toamnă că e într-o formă deosebită și se anunța unul dintre protagoniști în "clasica frunzelor căzute", dar nu era nici pe departe un favorit de 5 stele, Roglic, Valverde, Woods sau Bernal fiind considerați de specialiști principalii rutieri care se vor lupta pentru victorie.
Și, totuși, Mollema a reușit să păcălească grupul favoriților, cu un atac impresionant pe Civiglio, penultima cățărare a zilei, cu 18 kilometri înainte de finish. Niciunul dintre favoriți nu a răspuns atacului batavului, considerând că inițiativa lui are loc prea devreme, astfel că extrem de rapid Mollema s-a văzut cu peste 40 de secunde avans.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29

Atacul lui Roglic, anulat în Il Lombardia

Cu 9,6 kilometri înainte de final, Roglic, învingător în Giro dell'Emilia și Tre Valli Varesine, a decis să plece din grupul favoriților, dar contratimpul său individual a fost în cele din urmă anulat pe cățărarea San Fermo della Battalgia.
În acest timp, Mollema a reușit să își conserve destul de bine avansul avut și a câștigat cea mai importantă cursă din cariera sa. CV-ul olandezului era oricum extrem de bogat, printre performanțele cele mai importante numărându-se victoria din clasica San Sebastian și o etapă în Turul Franței.

Il Lombardia 2019: Bauke Mollema, victorie superbă

Pentru Trek, care din 2020 va fi întărită de "Rechinul" Nibali, care azi nu a fost în formă, e a doua mare victorie a sezonului. La Campionatele Mondiale în proba de șosea, Mads Pedersen a obținut o victorie impresionantă, astfel că în stagiunea viitoare va purta, pentru Trek, tricoul curcubeu.

Clasametul Il Lombardia

https://i.eurosport.com/2019/10/12/2694826.png
Transmisiunile de ciclism de la Eurosport nu se încheie în 2019 odată cu Il Lombardia. Duminică, de la 17:00, vom transmite Paris-Tours, unde din păcate Edi Grosu nu va mai participa, deși se anunța printre protagoniști. Căzătura din Turul Croației a lăsat ceva urme, iar Delko Marseille a preferat să îl protejeze.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02